Emanuel Ungureanu s-a săturat de INCOMPETENȚA procurorilor: „Le dai mură-n gură contracte, pacienți, martori. Toți spun: ”Da, s-a dat MITĂ!” și din februarie 2018 până azi...” VIDEO

Deputatul Emanuel Ungureanu a făcut noi declarații despre ancheta de ”sertar” a celor de la DIICOT București cu privire la infracțiunile săvârșite de ”famiglia” Lucan. Ungureanu se arată la capătul răbdărilor și susține că nu poate să înțeleagă cum un dosar atât de ușor de probat nu este trimis spre judecare. Mai mult, acesta susține că în cei aproape doi ani le-a predat procurorilor o sumedenie de dovezi, de la acte, înregistrări incriminatorii, dovezi ale unor plăți ilegale și a probe pentru mita pe care o primea medicul Mihai Lucan. 

„Mită în valoare de 250.000 de euro vi se pare mult, puțin?”, se întreabă public deputatul. 

În direct din față de la DIIICOT București, Ungureanu îl acuză pe fostul procuror de caz din dosarul penal al medicului Lucan că a preferat să se retragă la ”un loc calduț” unde să își aștepte pensia, în loc să finalizeze rechizitoriul. 

„Îmi cer scuze pentru limbaj, dar la dracu`, ei nu sunt în stare să lucreze, timp de un an și jumătate, dosare de mită unde am dat contractul cu mita. Eu cer domnului Bănilă (șeful DIICOT România) să își facă treaba pentru care este plătit din bani publici. Eu mi-o fac și ca cetățean și ca deputat. Sunt cinci dosare! Se întâmplă un jaf generalizat, o nesimțire cruntă, iar ce face Dăncilă este o sfidare uriașă la adresa pacienților. O rog pe doamna Pintea să ne spună public, cine naiba i-a dat în plic numirea lui Ciurtea. Unde sunt oamenii din SRI, DIICOT și DNA  care din 2015 și până acum ar trebui să îi prindă pe cei din sistem care și-au bătut joc de pacienți. Bătaia asta de joc este generalizată și pentru că instituțiile care se numesc de forță nu își fac treaba. Cazurile pe care le-am denunțat eu reprezintă dovada clară că justiția nu își face treaba în dosare flagrante de corupție. Sunt elemente atât de clare încât te apucă groaza. Dacă stau să mă gândesc că ar fi avut un caz mai sofisticat...dar le-am dat mură-n gură contracte, martori, pacienți, medici, toți spun: ”Da, s-a dat mită. Așa a fost!” și din februarie 2018 până azi nu se întâmplă nimic”, mai menționează Emanuel Ungureanu. 

Reamintim că în 2018, în luna decembrie, cei de la DIICOT București au efectuat percheziții la casele familiei Lucan, clinica Lukmed și la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca. Între timp, în primele luni medicul Lucan a fost plasat sub control judiciar și lucrurile au stagnat. Avocatul lui Lucan susținea că se comandau prea multe audieri în prea multe județe și a cerut DIICOT-ului să încetinească acest demers pentru a putea asigura interesele clientului său. 

Adauga comentariu