Emanuel Ungureanu: „Institutul Oncologic din Cluj-Napoca este "pe butuci" cu banii. Spitalul are o groază de lipsuri și datorii” VIDEO

După ce conducerea Spitalului Fundeni din București a dispus măsuri pentru introducerea „angajamentului anti-mită”, iar deputatul clujean Emanuel Ungureanu, vicepreședinte în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, a anunțat că va propune același model de bune practici și la Institutul Oncologic din Cluj, iată că realitatea din această instituție medicală pare să frizeze orice limită a imaginației: Institutul Oncologic din Cluj se confruntă cu lipsuri grave și multiple neajunsuri, începând chiar cu săpunul lichid sau hârtia igienică din grupurile sanitare. Iar aceste nereguli sunt surprinse într-unul dintre cele mai renumite instituții medicale din Cluj-Napoca. 

„Voi merge cu acest model de bune practici la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca.

Vă voi comunica public punctul de vedere al managerului acestei instituții. În următoarele zile voi trimite tuturor managerilor de instituții medicale acest formular anti-șpagă și voi verifica daca se implementează sau nu", nota recent deputatul clujean pe pagina sa personală de socializare. 

Din păcate, Institutul Oncologic „Prof Dr Ion Chiricuță” este departe de a implementa modelul de bune practici, precum angajamentul anti-mită, model propus deja la Spitalul Fundeni din Capitală. 

Iar aceasta întrucât managementul acestei importante unități medicale din Cluj-Napoca pare să ascundă sub preș lipsurile și abaterile grave în privința igienei.

grup sanitar Institutul Oncologic „Prof Dr Ion Chiricuta” Cluj-Napoca

Iată ce a surprins deputatul clujean astăzi: 

„Ora 7, lipsă săpun lichid și hârtie igienică la toaletele din Institutul Oncologic Cluj-Napoca!

Mincinoșii!

Ieri, în jurul orei 11.30 m-am întâlnit cu Vlad Călin, managerul Institutului Oncologic din Cluj-Napoca pentru a vorbi deschis despre implementarea formularului anti-mită propus de doamna Orban, managerul Institutului Fundeni.

Discuția, la început amabilă, a devenit ușor tensionată atunci când l-am întrebat pe domnul Vlad de ce se laudă cu multiplele certificări europene în materie de calitate ale Institutului dar nu este în stare să asigure săpun lichid, dezinfectant, hârtie igienică, prosoape de hârtie sau banalul colac pentru wc, în toaletele de la parterul și etajul 1 din spital.

Când i-am arătat fotografia cu sticla de platic improvizată pe post de recipient pentru săpun lichid din toaleta de la parter, domnul Vlad și-a pierdut cumpătul.

A început o lungă explicație despre faptul că pacienții mai fură hârtia igienică de la băi și din cauza numărului mare de bolnavi, femeile de serviciu nu fac față cu igienizarea...

Juristul instituției a sărit în sprijinul managerului ofensat și mi-a propus să vin la ora 7 să văd că toaletele de la parter de care se folosesc zeci de pacienți, de la primele ore ale dimineții, sunt utilate cu tot ce este necesar.

Minciună.

Imaginile sunt mai mult decât concludente.

Adevărul nespus de cei doi este unul simplu.

Institutul Oncologic din Cluj-Napoca este "pe butuci" cu banii.

Ministerul Sănătății a crescut salariile, dar nu și bugetul general, spitalul are o groază de lipsuri și datorii.

Politrucii care conduc spitalele sunt învățați însă de partidul care îi sprijină să plimbe sloganuri, nu au exercițiul exprimării adevărului.

Voi reveni la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca, vreau să urmăresc modul în care sunt respectați pacienții care sunt pe marginea prăpastiei.

Zero toleranță pentru mită și jeg în spitalele din România!

PS: Managerul Vlad Cătălin mi-a spus că în fiecare lună personalul este instruit să nu primească mită, sunt invitați chiar și comisari de poliție... Am fost aproape impresionat.

Aștept invitația la o asemenea întâlnire, domnul manager mi-a promis că mă invită.
Sper să spună adevărul, povestea cu curățenia toaletei la ora 7, nu i-a ieșit”, notează Emanuel Ungureanu. 

 

 

sursa video: Emanuel Ungureanu/Facebook

Adauga comentariu