Emanuel Ungureanu este pregatit sa il detroneze pe Emil Boc. Ce sanse are? Vor clujenii un alt primar?

Deputatul clujean Emanuel Ungureanu si-a anuntat intentia clara de a-l detrona pe Emil Boc din functia de primar al Clujului. 

Alaturi de Ungureanu, Daniel Burcut (din partea USR) si un candidat necunoscut deocamdata al PLUS vor incerca sa-si convinga colegii din partid ca sunt cea mai buna varianta in tentativa de a castiga Primaria in 2020. Alegerile din cadrul USR vor avea loc in urmatoarele trei luni. 

„Mi-am depus candidatura in competiţia interna din USR pentru functia de primar al municipiului Cluj-Napoca la alegerile locale din 2020. Am decis sa candidez din dorinta de a aduce un suflu nou in administratia locala si solutii concrete care pot fi puse in aplicare imediat pentru marile probleme ale orasului, cum sunt traficul infernal, spitalele mizere, lipsa unor spatii de joaca adecvate pentru copii, construirea de noi crese, locuintele sociale, dar si stoparea haosului din urbanism”,a declarat Ungureanu.

Deputatul a precizat ca, momentan, este doar o candidatura in interiorul partidului. „Nu putem vorbi încă de o candidatură certă, este o competiție internă în USR, urmează o candidatură a colegilor de la PLUS, apoi ALIANȚA își va asuma un candidat”, a subliniat deputatul clujean.

Asadar, se nasc doua intrebari importante: 
1. Va castiga Ungureanu alegerile interne? 
Teoretic, nu ar trebui sa se puna aceasta problema. Sa nu uitam ca vorbim, totusi, despre USR. Partid care a mers in alegerile prezidentiale pe mana moarta denumita Dan Barna. Ipoteza vehiculata de multa lume, conform careia Mihai Gotiu sau Dacian Ciolos ar fi avut sanse mult mai mari va bantui partidul multa vreme. Mai mult, sa nu uitam ca la Cluj-Napoca cei din PLUS sunt pucisti de meserie si nu e exclus sa tina cu dintii de un candidat anonim, doar pentru ca este parte din PLUS.

2. Ce sanse are Ungureanu intr-o lupta dreapta cu baronul local Emil Boc?
Sa fim sinceri, Emil Boc s-a lipit de Cluj-Napoca ca o tumoare in metastaza. De ani buni, Emil Boc a devenit un baron arogant, care doar bate din gura. Paradoxal, populismul ieftin prinde extrem de bine la clujeni si oricine il contesta pe Boc e lapidat public. Sa nu uitam ca aceiasi clujeni au tinut cu dintii de Funar, un primar care a incetat sa mai fie primar doar cand a vrut el asta. Clujenii sunt conservatori si se identifica cu tatuca Boc, asa cum koreenii se identifica cu Kim Jong-un. Feeling-ul general e ca nici un triumvirat Trump - Putin - Iohannis nu l-ar putea da jos pe Boc in urmatorii ani.

Cu toate astea, surprize s-au mai vazut, astfel ca vara viitoare se anunta extrem de interesanta.

 

Adauga comentariu