Emanuel Ungureanu, din curtea Clinicii de Neurochirurgie: “Demolați spitalele vechi de sute de ani și construiți altele noi! Transportul pacienților se face în condiții infernale”.

Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca este, după cum apreciază deputatul clujean Emanuel Ungureanu, un spațiu care emană ”miros de putreziciune”. De altfel, nici exteriorul nu arată mai bine: drumul de acces, din imediata apropiere a clinicii, este plin de gropi și denivelări, astfel încât viața pacienților transportați este pusă în pericol.

Nu este prima vizită pe care Emanuel Ungureanu o face la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca. Încă de la finele lunii mai, deputatul USR a surprins în imagini discrepanțele dintre Institutul de Cercetare Imogen, un spațiu luxos unde cercetarea se încheie la ora 14, situat vis a vis de Clinica de Neurochirurgie, unde pacienții stau înghesuiți în condiții insalubre și improprii.

 

CITEȘTE ȘI: Clinica de Neurochirurgie și Institutul de Cercetare Imogen – mizerie și lux în sistemul medical clujean. Ungureanu: ”Clinica Imogen, controlată de dumnezeul medical Stamatian, regim de unitate militară!” 

Emanuel Ungureanu a atras atenția încă o dată asupra situației grave în care se găsesc pacienții internați aici și a subliniat că autoritățile locale clujene nu au avut până în prezent o discuție concretă în urma căreia să fie adoptate măsuri de urgență care privesc sănătatea pacienților.

“Clinica de Neurochirurgie Cluj-Napoca. Această clădire este veche și datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Mirosul de putreziciune emană și în afara clădirii nu doar în interior. Am atras atenția autorităților locale și județene în foarte multe rânduri cu privire la situația dezastruoasă a clădirilor. 

 

Nu am văzut niciun plan la nivel local, județean, nicio întâlnire în care primarul, consilierii locali, județeni, managerii de spitale, să aibă o discuție pertinentă, pentru ca un oraș atât de bogat cum este Clujul să nu aibă curți de spitale atât de insalubre. 


Nereacționând la timp cu proteste vehemente, puteți fi unii dintre cei care ajung cu ambulanța care trece prin denivelări. Fiind Clinică de Neurochirurgie, ambulanța transportă și bolnavi loviți la cap, și trebuie să străbată prin gropi pentru a-i aduce.

Către o Clinică de Neurochirurgie ar trebui să fie cel mai bun strat asfaltic. Noi trebuie să avem o Clinică de Neurochirurgie nouă, degeaba băgăm bani în termopane. Sunt clădiri putrede. Avem medici buni aici care trăiesc într-o bombă biologică”, mai spune deputatul clujean.


Iar deoarece măsurile de reabilitare și de întreținere a infrastructurii spitalicești întârzie să apară, Emanuel Ungureanu a propus demolarea construcțiilor insalubre și realizarea unor clinici noi, care să răspundă standardelor de sănătate din prezent:

“Demolați spitalele vechi de sute de ani și construiți altele noi! Transportul pacienților se face în condiții infernale. Construiți o Clinică nouă de Neurochirurgie pentru medicii de excepție din acest spital și pentru miile de pacienți care riscă infecții letale”, este apelul lui Ungureanu.


Deputatul USR a filmat și locul unde parchează șeful Clinicii de Neurochirurgie, Ștefan Florian, un loc plin de buruieni și gunoaie.

“Este o lipsă de respect față de acest eminent doctor ca el să-și parcheze mașina de lux într-un loc atât de insalubru. Aceasta este clinica unde profesorul Florian și mulți medici pricepuți lucrează. Scuza Guvernului este că nu poate să dărâme această bombă biologică pentru că ar fi monument.

 Aș fi dispus să lucrez cu PSD și ALDE la orice proiect care să ne permită să demolăm această coșmelie infectă și să construim o Clinică de Neurochirurgie modernă, pentru că acest focar de infecție nu mai poate fi schimbat. Curtea este plină de gunoaie. Cu ce confort psihic vin medicii aici la lucru în această mizerie?”, mai spune Ungureanu.

Mâncarea se cară prin curte cu un cărucior într-o zonă unde găsim paturi scoase în curte, într-o zonă unde picură apa de la instalația de aer condiționat.

Unde circulă mortul, circulă și mâncarea, circulă și gunoiul. 

Fac un apel către domnul Boc și domnul Tișe. Să se aplece asupra acestor chestiuni cum ar fi amenajarea decentă a curților acestor spitale, a căilor de acces, asfaltarea lor, suntem un oraș care se laudă că e de 5 stele. E un contrast foarte mare între investițiile care s-au făcut în Cluj și pe care le apreciez, și curțile spitalelor”, a conchis Emanuel Ungureanu.

 

 

 

sursa foto: Emanuel Ungureanu/Facebook

 

 

 

Adauga comentariu