Focus

Elevi exploatați pe plantația Inspectoratului Școlar Județean Cluj VIDEO

În imagine sunt surprinși elevii Liceului Tehnologic Special „Samus”. Vă întrebați cum învață aceștia în timpul programului școlar? Participă la căratul mobilei, muncă patriotică, fără doar și poate. Întrucât destinația liceului este una specială, operațiunea „Mobila” pare a fi, de asemenea, una specială. Altfel spus, cunoștințele teoretice trebuie aplicate în practică. Elevii au fost solicitați în acest fel pentru a da o mână de ajutor Inspectoratului Școlar Județean Cluj. Da, IȘJ se instalează în noul sediu de pe strada Argeș. 

Forța de muncă este ieftină, iar costurile sunt zero.

Probabil, în acest fel se aplică dictonul care figurează pe pagina oficială a instituției de învățământ, semnate de Francis Bacon: ”Cunoașterea este prin ea însăși putere”.

Se vede de la o poștă că ”puterea” dobândită în băncile școlii trebuie aplicată în practică în folosul Inspectoratului Școlar. Păi, cum altfel?

Elevii în acțiune:

Probabil, personalul nedidactic este insuficient sau poate era antrenat în alte proiecte educaționale, dacă în cadrul operațiunii ”Mobila” au fost antrenate forțe tinere: elevii unei instituții de învățământ cu destinație specială.

Directorul liceului ”Samus” nu a putut fi contactat până la acest moment, dar inspectorul școlar general, Valentin Cuibus, directorul IȘJ Cluj, a dispus verificări în acest caz.

Ziar de Cluj anunța, în decembrie 2018, faptul că după ani de amânări, în care au fost cheltuiți zeci de milioane de lei, Inspectoratul Școlar Județean urmează să se mute într-un nou sediu. Noua locație este situată pe strada Argeș, unde aveau loc ultimele pregătiri pentru a transforma noul spațiu într-unul complet funcțional. 

CITEȘTE ȘIDupă aproape zece ani de amânări, Inspectoratul Școlar Județean are un sediu nou 

Probabil, pentru a reduce din costuri, Inspectoratul Școlar Cluj a decis să recurgă la elevi.

Pentru că, nu-i așa?, de la Olimpiada Internațională de Matematică a trecut ceva timp. A venit vremea muncii propriu-zise, în care e nevoie de forță în stare brută. Iar elevi, slavă Domnului, mai sunt câțiva.

Din păcate, resursele intelectuale sunt folosite, în continuare, doar pentru munca necalificată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *