După lungi amânări, în prezent se derulează procedurile de recepție a lucrărilor executate la clădirile Colegiului Coșbuc

Părinții au reclamat în mod repetat către Ziar de Cluj condițiile insalubre în care învață copiii lor, elevi ai Colegiului Național „Georghe Coșbuc”, ce funcționează provizoriu și într-o clădire pusă la dispoziție de către Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”.

Din anul 2017, o parte dintre elevii de la Coșbuc au fost mutați în alte unități, până la finalizarea lucrărilor de consolidare și de renovare a vechii clădiri a colegiului.

Data de finalizare a șantierului era greu de estimat, inaugurarea clădirii modernizate lăsându-se așteptată din vara anului trecut. Nu a fost să fie, iar viceprimarul Dan Tarcea a repromis finalizarea pentru decembrie 2019, ceea ce nu s-a întâmplat. Ovidiu Câmpean, director în cadrul Direcţiei de Dezvoltare Locală şi Management Proiecte din Primărie a anunțat recent un nou termen de finalizare, pentru luna martie a acestui an. Părinții, însă, și-au pierdut speranța și au apelat la Ziar de Cluj.

Citiți mai multe detalii aici: Părinții reclamă din nou condițiile infecte în care învață elevii de la Colegiul Coșbuc, „prizonieri” în clădirea Colegiului Tehnic Anghel Saligny

La solicitarea Ziar de Cluj, Primăria Cluj-Napoca ne-a informat că „în prezent se derulează procedurile de recepție a lucrărilor executate la clădirile Colegiului Național George Coșbuc”.

Dacă „prezentul” nu va deveni, din nou, un viitor incert, ar trebui ca, în curând, elevii de la Coșbuc să se întoarcă în clădirea colegiului de care aparțin.

Dacă în cadrul procedurilor de recepție, însă, se vor constata neconformități în executarea lucrărilor, recepția în sine s-ar putea amâna, așa cum s-a mai întâmplat și în alte cazuri, când a fost vorba despre lucrări publice. Iar elevii ar putea rămâne în continuare fără un spațiu adecvat de învățare.

Adauga comentariu