PORTRET

Dr. Kachef Hadi, fondatorul centrului de terapii alternative Somadis: „Nu există suferință să nu aibă și un leac, dacă există un accept divin”

Kachef Hadi e un medic de origine siriană, căruia destinul i-a deschis calea școlii de medicină din Cluj, pe care a absolvit-o în 1989. Ulterior, a urmat specialitatea de medicină nucleară în Turcia, iar din 1994 s-a reîntors în orașul studenției, unde și-a întemeiat o familie și un centru de terapii alternative.

Fiindcă nu era cetățean român, nu a putut profesa de la bun început medicina în țară, și a fost nevoit să practice diverse afaceri, până în 1999, când a devenit român cu acte în regulă și a inițiat demersurile necesare pentru a reveni la meseria sa de suflet, pe care a simțit-o drept o vocație, încă din copilărie. A creat centrul de terapii complementare și alternative, Somadis, ce, de 10 ani, oferă cursuri de masaj, și terapii menite să le readucă sănătatea pacienților.

La centrul său, dr. Kachef Hadi face consultații și analize de biorezonanță cu ajutorul unui aparat capabil să ofere o imagine de ansamblu asupra stării de sănătate, putând depista precoce orice fel de modificare negativă a echilibrului organismului uman. Metoda folosită de dr. Kachef Hadi e și una de pre-diagnostic, sesizând anumite modificări și dezechilibre chiar înaintea analizelor clasice de sânge, sau înaintea manifestării vreunei dureri sau a unui simptom specific. Examinările de biorezonanță oferă o definiție totală a organismului pacientului, ce poate astfel beneficia de terapii alopate sau alternative, chiar înainte de debutul acut al bolii.

Centrul Somadis, creat de dr. Kachef Hadi, organizează din 2005 cursuri de masaj și reflexoterapie, acreditate de ministerele Muncii și Educației, eliberând astfel diplome recunoscute la nivel național și internațional. Școala este renumită pentru nivelul ridicat al pregătirii teoretice și practice pe care o oferă, și până în prezent, a calificat peste 1000 de maseuri, adevărați profesioniști în domeniul lor de activitate:

„Mai ales în Transilvania, cursanții noștri sunt primii calificați, dar și în țară, și în afara țării. Dacă am face un concurs pentru un post, primii care s-ar califica ar fi absolvenții noștri”, consideră dr. Kachef Hadi.

În 1981 a venit din Siria pentru a studia medicina în România

Kachef Hadi e de origine siriană și a venit în România la studii în anul 1981, printr-un concurs de împrejurări pe care îl definește drept un destin ceresc:

„Am fost așa, la voia întâmplării – am pus actele atunci din Siria pentru medicină, pentru mai multe țări, și Bulgaria, Turcia, Franța, și primul răspuns a venit din România, și atunci am întocmit actele necesare, și dă-i drumul, domnule!

Eu toată viața am avut  acest scop, mi-am dorit să fiu medic, încă din copilărie, e un dar așa, de la Dumnezeu. Mi-a plăcut sportul, și medicina. Mama ne îndemna la sport, la hrană adecvată, sănătoasă, ne trezea chiar la alergat, și atunci m-a interesat și mi-a plăcut tot ce ține de sănătatea omului.

Oricum e un destin ceresc, pe care nimeni nu îl hotărăște. Nimic nu este la voia întâmplării și, Doamne ajută!, suntem bine.”

Ajuns în țară ca student străin, Hadi a urmat un prim an de pregătire, în care a învățat limba română, ce i s-a părut una medie, ușoară chiar, dat fiind și entuziasmul cu care sosise. Anul de pregătire a fost organizat la Bacău, iar apoi a urmat repartizarea la facultate. Hadi Kachef a ales Clujul pentru că era un centru universitar renumit pentru școala sa de medicină:

„Când ne-au repartizat, încă mai erau locuri la Iași, Timișoara și Cluj și am vorbit cu secretara de la anul de pregătire: «Care credeți că e mai bună facultatea?», pentru că văzusem că lumea fugea de Cluj, pentru că era o facultate grea, puternică. Și mi-a zis: «Dacă vrei să înveți și să fii medic bun, atunci Clujul.» Eu am cerut Clujul și uite că ăsta îmi era destinul. Am fost absolvent în 1989, de medicină generală. 

Am avut aprobare de specialitate de chirurgie aici la Cluj, dar datorită  cheltuielilor mari, taxa, toate, în noiembrie am plecat din țară. Am primit diploma, și după toate actele și teza de licență, m-am dus definitiv în Turcia, în Istanbul… definitiv, ăsta era gândul meu.”

Clujul – casa familiei sale de român

În Turcia, Hadi a fost nevoit din nou să învețe limba, timp de 3 luni de zile, după care a urmat examenul de specialitate, și a reușit la medicină nucleară. După Revoluție, soția sa, pe care o cunoscuse la Cluj, l-a urmat în Turcia, unde li s-a născut, în 1991, și o fetiță, Wahiba. La începutul anului 1994, tânăra familie s-a decis să se reîntoarcă la Cluj. Medicul, proaspăt absolvent, a fost nevoit să se apuce de afaceri pentru că, fiind cetățean străin, deși își dorea, îi era imposibil în acel moment să profeseze medicina în România:

„Încă nu se permitea nimic pentru străini, nicicum nu s-a putut, și am început să fac tot felul de afaceri, ca toți care au rămas aici, ca să supraviețuim.”

Hadi a făcut afaceri cu mașini, care au fost pentru el un hobby, din copilărie. Deși nu a fost niciodată mecanic, a deschis un service la Cluj, pentru că îi plăcea „anatomia” mașinilor. În Siria a condus de la 16 ani și îi plăceau raliurile și mecanica, și atunci mașinile au fost o alegere firească, atunci când a trebuit să își găsească o ocupație, pentru a-și întreține familia. A adus și a vândut mașini, până ce a obținut cetățenia, în 1999, după care a revenit la vocația sa, medicina:

„Încet-încet am făcut actele necesare, a trebuit să dau și examenul de recunoaștere la București, fiindcă am întrerupt medicina 5 ani de zile, am întocmit toate și am dat examenul, am reușit cu 10 și m-am întors la medicină.

Atunci am început să fac centrul de terapii complementare și alternative, și am pornit cu Somadis, organizând cursuri de masaj. Aveam toate tipurile de masaj, și toate terapiile naturiste, stil de viață – acea parte de bioterapie energetică.”

„O știință la modul echilibrat, între trup și spirit”

Dr. Kachef Hadi a reușit întotdeauna să practice o știință la modul echilibrat, între trup și spirit:

„Pe lângă tot ceea ce am citit… și m-am întâlnit cu foarte mulți terapeuți și bioterapeuți în acea perioadă lungă, am reușit sa practic o terapie specifică de-a mea, personalizată.”

Pe lângă medicina fizică, Kachef Hadi avea multe informații și despre anatomia subtilă, energetică, și la centrul său de terapii alternative a intrat în contact și cu conf. univ. de la catedra de fiziologie a UMF, specialistă în neurologie, Liana Mărginean, cu care a început să colaboreze. 

Liana Mărginean a reușit aducerea în țară și omologarea în premieră a aparatelor de biorezonanță, care sunt folosite și acum în scopul diagnosticării plenare a organismului uman:

„Eu am dat ideile și curajul, că e ceva minunat, discutasem multe, și ea a vrut să afle despre anatomia subtilă, a venit la mine pentru schimburi de informații, am colaborat. Și în cele din urmă a reușit să facă omologarea aparatului la București, ca dispozitiv de medicină alternativă, în 2006. A organizat apoi la UMF cursuri postuniversitare de medicină pentru biorezonanță, evaluarea globală energetică și funcțională computerizată a organismului. La centrul meu eu folosesc acest aparat, Oberon.”

Diagnosticul complet al organismului uman prin biorezonanță

După omologarea aparatului, conf. univ. dr. Liana Mărginean a început organizarea de cursuri, iar Kachef Hadi a fost printre primii cursanți:

„Era așa ca o știință nouă oficială la nivel de România, despre anatomia subtilă, energetică, o știință prin bio-informație. Aceste aparate își iau de fapt informațiile din creier. Aparatul Oberon generează anumite unde electromagnetice de joasă frecvență, prin cască, undele de subconștient, și de acolo se primește răspunsul, răspunde creierul. Aparatul generează aceste unde, care sunt recepționate de către creier, și creierul își transmite răspunsul ca o situație a organului respectiv, sub formă de semnale imprimate pe softul aparatului.

Aparatul scanează și interpretează pe baza undelor subconștiente pe care le primește. El  primește toată informația corpului, și este o analiză non-invazivă, ce nu necesită niciun fel de condiții și pregătiri ale pacientului. După cam 45 de minute de scanare, toate informațiile sunt recepționate pe soft și urmează interpretarea și transformarea acestor informații în diagnostic.

Putem astfel afla foarte multe, ca stare generală de sănătate, de funcționalitate a corpului. Metoda prezintă avantajul că se poate sesiza orice fel de modificare la nivel celular, de biochimie a celulei, începând de la agent patogen, până la carențe de vitamine, dezechilibre. Este o analiză de ansamblu, exact cum funcționează corpul nostru, nu se poate face numai un sistem sau organ.

Biorezonanța are și un avantaj de pre-diagnostic, pentru că poate sesiza anumite modificări și dezechilibre, înainte ca acestea să dea un simptom, o durere, și chiar înainte de a fi depistate cu analizele de sânge. Acest pre-diagnostic poate să constate predispunerea la anumite suferințe, în timpul mai apropiat sau îndepărtat. E o citire, o definiție totală a organismului pacientului.”

,,Nu există suferință, să nu aibă niciun leac, dacă există un accept divin”

În urma diagnosticului realizat prin analiza de biorezonanță, dr. Kachef Hadi le oferă indicații terapeutice pacienților săi, sau, în cazul unor afecțiuni grave, îi orientează la anumiți specialiști:

„Tratamentul depinde de la un caz la altul, începând de la indicațiile alopatice, pe care în general le indic în stare acută și de necesitate maximă. Datorită avantajului major al acestor analize, care de cele mai multe ori depistează și cauza dezechilibrului sau a bolii respective, se pot folosi metodologiile de terapii complementare, alternative, tradiționale, de la medicina naturistă, terapiile naturiste, până la masaj și chiar până la anumite bioterapii, psihoterapie, reflexoterapie. Aceste analize mă coordonează să orientez pacientul, dacă este nevoie și necesar, la anumiți specialiști.

Nu există suferință să nu aibă și o vindecare, în afară de acel destin ceresc – când îți vine, acolo nu se mai bagă nimeni: e voia Domnului, cum îi spune în românește. Nu există suferință să nu aibă niciun leac, de la ameliorare, până la stopare sau vindecare, dacă există un accept divin. Nu știm multe. Dar destinul pământesc e în mâna noastră. Noi fugim după a fi mai sănătos, mai prosper, mai bine, și de cele mai multe ori nu facem ceea ce trebuie. Dar, la urma urmei, eu am așa o zicală: fă ceea ce trebuie, ceea ce e necesar asupra sănătății, și pe urmă, lasă pe seama Domnului!”

Cauzele spirituale ale bolii

Dr. Kachef Hadi consideră că există foarte multe cauze spirituale ale bolii, o gamă largă de suferințe fiind datorate unor dezechilibre spirituale, începând de la stres, până la modul și stilul de viață, de educație:

„Stilul de viață ne dă o amprentă asupra psihicului, în general eu zic că nu sunt boli, este stil de viață.”

Cauzele spirituale includ șocurile emoționale, ce determină boli incurabile, de sistem, din ce în ce mai dese. Aici este inclus și cancerul:

„Pur și simplu înnebunește codul genetic, se întâmplă mutații genetice care cauzează dezechilibre în biochimia sângelui, și atunci e musai și necesar să luăm în seamă și cauzele spirituale ale bolilor. Pentru vindecare trebuie să umblăm și la cauzele suferințelor, nu numai la efect, pentru că dacă desființezi cauza, ai eliminat boala.”

Kachef Hadi are convingerea că, pentru o viață sănătoasă, informația este prioritară: 

„Dacă ești informat sănătos despre sănătate, știi să ai grijă de sănătate; dacă ești informat sănătos despre viața familială, știi cum să trăiești într-o familie echilibrată și fericită. De fapt, informația este totul. Suntem un ansamblu de cod genetic dat de Creator, și restul, codul genetic ce e informat, câștigat, în timpul vieții, a celor 7 ani de-acasă. Și atunci, dacă știm să informăm, mai ales sistemul nervos cum trebuie, începând de cum se naște copilul, ce de fapt se naște sfânt, curat, limpede, dacă acele informații sunt date adecvat, sigur că va fi un copil sănătos. În ciuda factorilor de risc ce pot apărea ulterior, și a contaminărilor din mediul înconjurător, dacă există baza și temelia sănătoasă, problemele vor fi mai ușor de soluționat. Dacă nu, normal că vor fi dezechilibre mari.”

Dr. Kachef Hadi a întemeiat o școală, deja renumită, de masaj și reflexoterapie

Din 2005, dr. Kachef Hadi organizează la centrul Somadis și cursuri de masaj și reflexoterapie, la care au participat până în prezent peste 1000 de cursanți, școala fiind deja recunoscută pentru profesionalismul cursurilor teoretice și practice, ce le oferă absolvenților o foarte bună pregătire, și, astfel, o întâietate pe piața locurilor de muncă. 

Cursurile, structurate pe două module, a 3, respectiv 6 luni, asigură instruirea temeinică a celor ce își doresc să devină maseuri, de la reflexoterapie, la toate tipurile de masaje, plus noțiuni de reumatologie, balneoterapie, kinetoterapie, dietoterapie, și alte terapii alternative și complementare.

Doctorul Kachef Hadi este o persoană charismatică și plăcută, ce aduce sănătate în viața pacienților săi, cu o plăcere și o empatie deosebită, insuflându-le și cursanților – viitori terapeuți, valorile sale umane și spirituale:

„Respect principiile și valorile umane în primul rând, legile și regulile dumnezeiești. Sunt niște principii pe care nu se poate călca, și de acolo pornesc toate – sunt anumite valori care nu se pot încălca, indiferent de unde ești, de unde locuiești, de ce etnie, și ce religie ai: cele zece porunci, cum spunem noi, cei 7 ani de acasă, valorile umane, cunoscute.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *