Politica

Din Epistola lui Tişe către floreşteni: ”Am predat… am demarat… am finalizat…”

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe scrisorile de informare cetăţenească şi dare de seamă tipărite de PNL, că acestea au şi fost distribuite în cutiile poştale ale miilor de floreşteni. Încă de ieri, deşi campania electorală a debutat azi noapte la ora 12,  locuitorii comunei Floreşti s-au trezit în poştă cu un răvaş semnat de către însuşi preşedintele Consiliului Judeţean Alin Tişe. Aflăm astfel că Tișe ”a predat, a demarat, a finalizat”, de parcă ar fi făcut-o din banii familiei sale…

Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj s-a adresat floreştenilor, în debutul campanieie electorale, prin intermediul unor scrisorele vârâte în cutiile poştale la ces de seară. Multe dintre aceste foi A4 şi-au găsit sfârşitul pe jos aruncate de cetăţenii dezinteresaţi de politică. Cei care au avut răbdare să parcurgă cele câteva paragrafe au putut observa cum, Alin Tişe, prin cuvinte “alese” îi îndeamnă pe cetăţeni să voteze pe 11 decembrie cu PNL, un partid cu “oameni cinstiţi şi competenţi”. Printe cinstiţii şi compenteţii liberali de Cluj, i-am putea enumera pe: fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, care a fost condamnat la 6 ani şi jumătate de închisoare cu executare, în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupție, Marius Nicoară (deschizătorul listei PNL petru Senat), care a fost trims recent în judecată pentru că, cu o alcoolemie de 1,68 la mie a produs un accident de circulaţie soldat cu victime.

“Mă numesc Alin Tişe şi datorită votului şi încrederii dumneavoastră în Partidul Naţional Liberal am marea onoare de a vă reprezenta în calitate de Preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. Am mai ocupat această funcţie în perioada 2008-2012, iar în ultimii 4 ani v-am reprezentat în Senatul Romaniei ca senator liberal de Cluj. (…) În ultimii 12 ani, începând cu mandatul colegului meu, senatorul Marius Nicoară, conducerea judeţului Cluj a fost asigurată de către liberali. (…)  Am pus bazele dezvoltării spectaculoase a mai multor proiecte pentru judeţul nostru cum ar fi: reţeaua de parcuri industriale Tetarom, dezvoltrea şi modernizarea Aeropotului Internaţional “Avram Iancu”, începerea si finalizarea stadionului Cluj Arena, construcţia centurii Vâlcele Apahida, refacerea completă a drumului de importanţă turistică Răchiţele-Ic Ponor şi a drumurilor judeţene de acces în Parcul Naţional Apuseni.

Am reluat proiectul – început în primul meu mandat – de asfaltare a tuturor drumurilor judeţene. Suntem într-o fază avansată pentru accesarea unui credit care ne va permite ca în următorii 4 ani să încheiem acest proeict cu succes. Am reluat demersurile pentru continuarea priectului  “Centrul de Management Integrat al Deşeurilor” şi pentru devierea cursului râului Someş în vederea prelungirii pistei aeroportului.

Am predat recent terenul de 14 hectare din Floreşti Minsiterului Sănătăţii, pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă. Am demarat proiectul de construire a Spitalului de copii în sistem monobloc, prin reunirea într-un singur loc a tuturor  clinicilor şi secţiilor  actualului Spital Clinic Judeţean de Copii.

Nivelul actual de dezvoltare academică şi economică a judeţului Cluj necesită de urgenţă construirea unui mare centru de congrese, conferinţe, expoziţii. Acest proiect este deja pe agenda mea şi în următorii 4 ani va trebui finalizat. 

Proiectele mari ale judeţului nostru au nevoie  de deschidere şi sprijin din partea Guvernului României. În decembrie avem şansa de a instala la Bucureşti, în jurul premierului Dacian  Cioloş, un guvern liberal condus de un ardelean. Avem astfel garanţia sprijinului pentru judeţul nostru, după cum l-am avut şi în mandatul de prim ministru al colegului meu Emil Boc din perioada 2009 -2012, când s-au finalizat, printre altele, Cluj Arena şi Centura Vâlcele Apahida. Vă îndemn aşadar, să sprijiniţi proiectele PNL de reclădire a României cu oameni cinstiţi şi competenţi. Reclădirea Naţională trebuie să înceapă de la Cluj!”, se arată în materialul de campanie distribuit prin comună.

La o analiză mai atentă de conţinut  “am pus bazele dezvoltării spectaculoase a mai multor proiecte pentru judeţul nostru cum ar fi reţeaua de parcuri industriale Tetarom” trebuie reamintit domnului preşedinte că piatra de temelie la ceea ce înseamnă azi Tetarom a fost pusă de Şerban Graţian. Centura Vâlcele Apahida a fost denumită pe bună dreptate „Șoseaua de diamant” a Clujului deoarece, pentru cei 24 de kilometri, statul român a plătit 156 de milioane de euro (6,5 milioane pe kilometru) deşi estimările, la demararea proiectului, au fost e 60 de milioane de euro. 

Floreştenii nu au uitat momentele când  au stat în aceată vară cu gunoaiele în stradă luni în şir, de aceea expresia “am reluat demersurile pentru continuarea proiectului Centrul de Management Integrat al Deşeurilor”, este una care nu face cinste şi nu este un motiv de laudă pentru executivul CJ Cluj.

La fel ca acum patru ani, Alin Tişe pune pe tapet stadionul, bijuteria arhitecturală Cluj Arena, o afacere 100% liberală, care a fost pusă pe butuci de un SA înfiinţat pentru sinecuriştii din partid. Afacerea falimetară Cluj Arena a dat un tun la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca, de peste 3 milioane de euro. Probabil că dacă nu era ambiţia electorală de a construi stadionul în guvernul Boc, azi, Clujul nu ar mai fi în situaţia în care, pentru a asfalta drumurile judeţene, CJ Cluj să fie nevoit să acceseze un credit de 50 de milioane de euro. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *