Din oras

Diferit imparte cu Drumuri si Poduri SA contractul de 150 de milioane de lei, pentru intretinerea si deszapezirea drumurilor din judet

Dupa un an si jumatate de amanare a licitatiei, RAADPP Cluj a semnat acodul cadru, valabil pana in 2018, pentru intretinerea si deszapezirea drumurilor judetene. Contractul, in valoare totala de peste 150 de milioane de lei, este impartit intre firma Diferit si Asocierea Drumuri si Poduri Judetene Cluj SA – Napoca SA.

Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Privat (RAADPP) din subordinea CJ Cluj, condusa de Mircea Avram, a adjudecat contractul pentru intretinerea si deszapezirea drumurilor din judet. Acordul cadru pentru lucrarile de intretinere pe timp de vara si serviciile de deszapezire a drumurilor judetene este valabil pentru perioada  7 aprilie 2015 – 6 aprilie 2018. Licitatia, cu o valoare estimata de peste 152 milione lei (34 milioane euro) a fost lansata inca din septembrie 2013, insa procedura de achizitie publica a fost contestata in repetate randuri.

In cele din urma, RAADPP Cluj a adjudecat acordul-cadru. Astfel, firma Diferit a castigat Lotul I, estimat la peste 54 de milioane de lei. Diferit SRL este o societate abonata la contractele publice, atat cele derulate de Consiliul Judetean Cluj, cat si cele ale Primariei Cluj-Napoca. Printe altele, Diferit SRL a castigat contractul de Modernizare a tramei de acces la Zona Industriala Cluj-Napoca – Lot I -, derulat de Primaria Cluj-Napoca si cu o valoare de 53 de milioane de lei.

Loturile II (evaluat la 43,7 milioane de lei) si III (evaluat la 55 de milioane de lei) au fost adjudecate de Asocierea Drumuri si Poduri Judetene Cluj SA si Societatea de Constructii Napoca SA. Drumuri si Poduri Judetene Cluj SA este fosta Regie Autonoma a Drumurilor Judetene Cluj.

In baza acordului cadru, firmele castigatoare vor indeplini activitatile de intretinere a partii carosabile, intretinerea comuna a tuturor drumurilor, intretinerea curenta a podurilor si podetelor, aplicarea de tratamente bituminoase, turnarea de covoare asfaltice si straturi de baza stabilizate cu lianti, masuri si activitati menite sa asigure siguranta circulatiei, intretinerea periodica a podurilor si podetelor, pregatirea drumurilor pentru sezonul de iarna, aprovizionarea cu materiale pentru combaterea lunecusului, deszapezirea manuala si mecanizata a drumurilor judetene si, nu in ultimul rand, elaborarea si transmiterea periodica de informari privind starea drumurilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *