De șase ani, Cluj Arena merge pe pierdere. Ce părere are Emil Boc despre această situație dezastruoasă

Bugetul de venituri al societății Cluj Arena estimat pentru anul 2017 este de 100.000 lei, în timp ce valoarea cheltuielilor a fost estimată la 733.000 lei. Aceasta înseamnă că stadionul merge pe pierdere, iar situația nu este de azi de ieri, ci se menține încă din 2011, de la inaugurare. Nici nu este de mirare faptul că societatea care administrează stadionul este în insolvență.

În ciuda situației dezastruoase în care se află Cluj Arena, primarul Emil Boc nu vede nicio problemă.

„Cluj Arena merge, evident că este într-o altă structură administrativă, nu s-a blocat niciun fel de eveniment, nu a fost niciun fel de problemă. Aceste infrastructuri sportive nu au fost create neapărat să obții un profit imediat pentru că altfel nu am mai face niciodată infrastructură sportivă dacă s-ar dori să se facă imediat profit pentru că atunci am putea să omorâm sportul complet”, a declarat Boc, în timpul unei emisiuni la postul de radio Napoca FM.

Întrebat dacă nu cumva Cluj Arena nu trebuie să facă profit pentru că din 2011 merge tot pe pierdere, Boc a replicat foarte senin că așa se întâmplă cu toate stadioanele la început. Cluj Arena nu mai este însă la început de drum.

„Niciun stadion din lume nu face profit la început, până ajunge să se consolideze, să aibă echipe care să genereze profit. Nu are această posibilitate imediată. Eu cred că important este ca această infrastructură să aducă în timp și să recâștigi această investiție într-un timp mult mai îndelungat. Este o investiție sănătoasă pentru sportul românesc, pe termen mediu și lung”, a mai spus primarul.

Cluj Arena se află în insolvență din cauza imposibilității achitării datoriilor către Primăria Cluj-Napoca, sumă care se ridică la peste 14 milioane lei. Suma reprezintă taxe pe clădire și teren plus penalitățile aferente.
Anul trecut, s-a pus problema transferării Cluj Arena în subordinea Primăriei, dar negocierile nu au ajuns la niciun rezultat.

Comentarii

Radu

28.04.2017 18:00

Normal că e pentru pierdere, din moment ce fac acte de caritate inutile precum suma derizorie de 10.000 de lei pe zi cu care închiriază celor de la Untold, ce de lauda cu buget de milioane de euro și ce fac profituri pe măsură. Untold, ce nu este nici eveniment sportiv, nici non-profit.

bunelul

28.04.2017 21:20

Sunt curios, daca s-ar face pe bune un concurs de management cu salarii de 10000 euro pe luna, in care sa-si depuna proiectele 40-50 de manageri adevarati, oare cel care ar castiga nu ar face ca stadionul sa iasa nu numai din pierdere, ci sa aiba si profit consistent?! Dar atunci ce ar mai lucra politrucii pilosi cu fite si aere de sefi?!

Apolodor din Ra...

29.04.2017 11:32

Să nu acoperi nici măcar cheltuielile! Asta înseamnă ticăloșie maximă!UNTOLD sa trăiască! Javrele astea din sinecuri, trebuie alergați .

Anonim

29.04.2017 23:47

DNA sa faca dreptate!

Nelu Santinelu

30.04.2017 20:13

Boc si Tise fura cu acte in regula! Ce nu este clar? Isi fac de cao oamenii astia! Un taran si un tigan!

Adauga comentariu