De patru ani, un drum județean este asfaltat doar în comunicatele de presă

Alin Tișe anunța în 2016 la preluarea mandatului că acesta va fi mandatul drumurilor județene și că se vor aloca cele mai mari sume de bani pentru reparații și modernizări. În teorie și pe hârtie lucrurile au stat întocmai.

În practică pe unele tronsoane lucrările au fost executate atât de prost că a fost nevoie de reparații la câteva luni de la finalizarea lucrărilor. În timp ce alte drumuri aflate într-o stare foarte proastă aveau nevoie urgentă de asfalt au beneficiat doar de pietriș, iar starea drumului se deteriora din nou după prima ploaie mai serioasă.

Citește și:

Cum gestionează Consiliul județean Cluj banii județului: Drumul județean Luna de Sus-Buru va fi reparat la câteva luni după ce a fost asfaltat

Drumul județean DJ 103G Podeni – Moldoveneşti este un exemplu de drum care s-a aflat în prim-planul comunicatelor de presă, însă în realitate era aproape impracticabil. Promisiunile privind asfaltarea acestuia datează din anul 2016. Atunci au fost trimise nu mai puțin de trei comunicate de presă pentru a anunța cu surle și trâmbițe lucrări la drumul Podeni – Moldoveneşti

”Ceea ce ne propunem este ca, în aşteptarea lucrărilor de reabilitare totală şi modernizare a drumurilor pe care le vom demara la anul, să aducem cât mai multe sectoare la stadiul care să permită o circulaţie normală şi în condiţii de siguranţă”, anunța atunci președintele Consiliului județean Alin Tișe.

Locuitorii din Moldovenești primesc o nouă promisiune în august 2017. De această dată este vorba de o promisiune de asfaltare.

“Un alt ajutor oferit comunităţii din Modoveneşti vine din partea Consiliului Judeţean Cluj, care va asfalta Drumului judeţean care trece prin satul Podeni şi Moldoveneşti, iar din bugetul local se va realiza asfaltarea între satele Bădeni şi Stejeriş, ceea ce ar facilita trecerea dintr-un sat în altul”, anunța Consiliul județean.

Dar surpriză, drumul se regăsește și în 2018 pe lista drumurilor ce urmează să fie reparate. Acesta a beneficiat doar de astuparea gropilor şi făgaşelor cu material pietros, desfundarea şi curăţarea şanţurilor, rigolelor şi podeţelor.

Chiar dacă locuitorii și autoritățile locale din Moldovenești au făcit nenumărate solicitări privind asflatarea drumului au primit doar pietriș.

”Chiar dacă vorbim de lucrări de întreținere, am insistat ca o bună parte a acestora să se finalizeze cu turnarea de covor asfaltic, astfel încât durabilitatea acestora și beneficiile pe care participanții la trafic le vor resimți să fie cât mai mari”, declara în 2018 Alin Tișe.

2019- o nouă promisiune de asfaltare

”Consiliul Județean Cluj demarează pe drumul județean 103G, pe sectorul dintre localitatea Moldovenești și limita cu județul Alba, lucrări de întreținere ce se vor finaliza cu așternerea de covor asfaltic” -  Este comunicatul de presă transmis de Consiliul județean Cluj în 3 octombrie 2019. Acesta se adaugă la celelalte transmise în anii anteriori. Așteptăm să vedem dacă de această dată va fi asfalt pe drumul Moldovenești-Podeni, având în vedere demarea lucrărilor atât de târziu.

Lista drumurilor județene este una lungă în fiecare an, doar că multe dintre drumuri se regăsesc pe lista în fiecare an din 2016. Unele trec de la reparații la modernizare, altele modernizare trec în reparații. În acest ritm este foarte greu ca toate drumurile județului să fie într-o stare bună.

Adauga comentariu