In vizor

Daca angajatii primariei Floresti nu rupeau usa sa plece spre casa, Horea Sulea ar fi putut cere inca de vineri declararea starii de alerta pe raza Comunei Floresti

Ziar de Cluj a scris inca de vineri despre cum indolenta firmelor de salubritate “imbunatateste” calitatea aerului din Floresti – si cum pe langa mirosul de amoniac de la ferma de pui, acum florestenii se bucura si de mirosul deseurilor in descompunere. Pentru a ne documenta concret si a ne informa corect  cititorii, am incercat sa-l contactam pe primarul Horea Sulea, dupa ce cei de la firma de salubritate Quatro Eco Salub au preferat sa ramana in silentio stampa cu privire la problemele pe care le au. Numai ca primarul a preferat si dansul tacerea. O fi fost in concediu, habar nu avem. Asa ca am incercat sa aflam ce se intampla de la functionarii primariei pe care cu onor o conduce. Numai ca de la Oana Tripon, angajata Compartimentului Protectia Mediului, am primit doar informatia ca tocmai ce rupsese usa catre casa:

„Imi pare foarte rau, nu mai am program de servici, nu mai discut despre acest subiect, nu mai sunt la servici. Am avut program pana la ora 14:00. Sunati purtatorul de cuvant al domnului primar, eu nu am ce sa va raspund. Eu nu mai sunt la serviciu. O sa va resun, sa va dau numarul de telefon al purtatorului de cuvant.”

De sunat nu ne-a mai sunat, in fond, problemele contribuabililor din care este platit salariul sau se sterg subit in momentul in care a venit vremea de pornit spre casa. Reamintim faptul ca Oana Tripon e o apropiata a lui Sulea, fiind surprinsa „la brat” cu fetele acestuia (foto).

Asa ca numai azi a aflat si primarul Horia Sulea ca serviciul de salubritate din Floresti se afla intr-o situatie speciala, deoarece deseurile menajere nu mai pot fi ridicate de la populatie. Lucru pe care s-a apucat sa ni-l spuna printr-un comunicat de presa:

”Concret, la mijlocul acestei luni, operatorul de servicii de salubritate, Quatro Eco Salub, a fost notificat de catre Salprest Rampa de suspendarea contractului care permitea operatorului depozitarea deseurilor in rampa agentului economic amintit. Acesta a motivat suspendarea contractului prin faptul ca rampa pe care o opereaza s-a umplut si nu mai poate primi noi transporturi. Rampa temporara ce deserveste municipiul Cluj Napoca este si ea aproape de limita, asa ca depozitarea deseurilor nu ne-a fost permisa. Transportul acestor deseuri menajere la rampe din alte judete cu autospecialele de colectare este imposibil avand in vedere ca aceste transporturi ar dura aproximativ 10 ore per autospeciala. Problema este una acuta, fiind similara la nivelul intregului judet, Clujul neavand in acest moment o rampa autorizata de depozitare a deseurilor menajere. Comuna Floresti, cu o populatie inregistrata de peste 30.000 de locuitori (35-40.000 locuitori in total) are cel mai mult de suferit de pe urma acestei situatii”, spune Sulea.

Motiv pentru care solicita Institutiei Prefectului Cluj instituirea starii de alerta pe raza Comunei Floresti:

“Avand in vedere toate aceste aspecte, am solicitat in cursul zilei de astazi Institutiei Prefectului Judetului Cluj, in baza prevederilor art 2. lit J, coroborat cu art. 24 lit. C ale OUG 21/2004 privind Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta, acordul pentru declararea starii de alerta pe raza Comunei Floresti, ca urmare a situatiei serviciilor de salubritate, situatie concretizata prin imposibilitatea depozitarii deseurilor intr-o rampa autorizata”.

Cum ar fi sa ceara instituirea starii de stat in alerta la dispozitia cetatenilor din ai caror bani isi primesc salariile si la propriii sai angajati?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *