Cum se scuză organizatorii Discotecii ’80 pentru cozile infernale de la baruri și pentru prestația artiștilor? Și conducerea Polivalentei are o parte din vină, iar vedetele de pe scenă au cam ignorat ce au semnat în contract

La Discoteca ’80 de sâmbătă seara din Sala Polivalentă, organizarea a fost dezastruoasă. Pentru un pahar de bere sau o sticlă cu apă s-a stat la coadă cel puțin 30-40 de minute. Doar trei baruri au funcționat pe teren și alte trei la primul nivel. Șase baruri la 8000 de oameni.

Organizatorul evenimentului, Backstage Events & Productions Cluj-Napoca a externalizat serviciul de bar către firma 4 Champions, din incinta Sălii Polivalente. Cei de la 4 Champions și-au bătut joc și au considerat că sunt de ajuns șase baruri la 8000 de oameni, deși nu e prima dată când se ocupă de acest serviciu la un eveniment cu atât de mulți oameni.

Cei de la Backstage Events & Productions nici măcar nu au verificat câte baruri le pun la dispoziție cei de la 4 Champions, au mers pe mâna lor, pe principiul că bine o fi.

Mai mult, organizatorii puteau bănui că vor avea probleme pentru că conducerea Sălii Polivalente nu a catadicsit să demonteze tribunele de la Eurobasket și automat s-a redus suprafața terenului.

“Noi am externalizat barurile firmei care vinde tot timpul în Sala Polivalentă, deci care organizează barurile în Sala Polivalentă, ei sunt cei care au închiriat barurile de la Sala Polivalentă. Nu am vrut să venim noi cu o firmă din afară când ei au barurile amenajate, au logistică, oameni. Ne-am gândit că este tot interesul lor pentru că noi nu le-am cerut niciun procent din vânzare și ne-am gândit că dacă au tot interesul să vândă cât mai mult și cât mai bine or să facă tot posibilul să fie bine. Au fost trei baruri la nivelul terenului de jos și două sau trei la nivelul de sus. Pe terenul de jos noi ne-am propus să avem cinci baruri, din care două să fie doar apă și restul altceva, dar acum o săptămână ni s-a comunicat că tribuna, după Eurobasket, nu poate fi refăcută în vechea configurație și atunci terenul de joc s-a micșorat cu 500 mp. Din cauza asta am luat hotărârea să nu mai punem baruri că ocupă foarte mult loc și se fac cozi”, a declarat pentru Ziar de Cluj, Santa Levente, administrator Backstage Events & Productions.

Cei de la 4 Champions se scuză că nu au putut face față fizic la un număr atât de mare de oameni. Dar întrebarea e, de ce nu s-au gândit dinainte la acest aspect?

“La atâta lume cât a ieșit doar în pauze, câte baruri ar fi trebuit să facă ca să facă față cam la cei 3000 de oameni care au ieșit afară în pauze? Totalul a fost undeva la 8000. Am avut cam 7000 de bilete vândute, dar am avut și mulți invitați. Cei de la firmă ne-au spus că nu au putut face față, fizic, la 3000 de oameni ieșiți în pauză care vor să își cumpere în 10 minute. 4 Champions este firma care s-a ocupat de baruri, ei au restaurant în incinta Sălii Polivalente. Noi am fost puși în fața faptului împlinit și ne-a părut extrem de rău pentru că am avut spectatori care au venit și din alte orașe”, a spus Santa Levente.

O mare parte din spectatori au fost nemulțumiți și de prestația a trei dintre cei patru artiști prezenți. Fancy, London Beat și Sandra au făcut playback, doar Alphaville au avut un concert de nota 10.

Organizatorii susțin că ar fi vorba de semiplayback și că vocea ar fi fost live, deși în cazul Sandrei au și ei dubii. În contract scrie că vocea trebuie să fie live, dar ce să vezi, e foarte posibil ca Sandra să nu fi cântat pe bune, după cum afirmă chiar organizatorii.

“Am avut contracte în care scria și știam că muzica e de pe CD sau de pe stick, deci fondul muzical de pe stick și artiștii au cântat cu vocea. Eu chiar am fost acolo la mixere și nu pot să spun altceva decât ce am văzut acolo că se cântă în microfon.
Eu cu bună știință am ales să nu vină cu trupă live, Sandra putea să vină cu trupă live, nu mi-am asumat acest lucru pentru că știam ce doresc Alphaville să facă pe scenă și nu puteam să facem două trupe. Trebuia să avem o pauză de o oră între ele ca să avem două trupe live. Și atunci am optat pentru semiplayback, adică fondul muzical merge de pe CD sau de pe stick și vocea este live. Dar, au cântat live, și-au dat silința să cânte live.
Nu exclud varianta ca la anumite părți din anumite piese în care poate sunt niște părți mai grele, inginerii de sunet să nu fi ajutat-o pe Sandra. Nu am reușit să văd toate prestațiile. Nu am stat lângă scenă că am avut multe de făcut în timpul concertelor, mai mult decât mi-au arătat inginerii de sunet eu nu pot să îi controlez.
La London Beat a fost voce live, la Sandra mi-au spus mulți că nu există să aibă vocea asta așa tânără
”, a explicat Santa Levente.

Backstage Events & Productions se ocupă și de organizarea concertelor la Zilele Culturale Maghiare. În 7 octombrie, tot în Sala Polivalentă îi vor aduce pe Holograf și Edda Muvek din Ungaria.

Adauga comentariu