Cum răspunde Institutul Oncologic referitor la cozile umilitoare de zeci de metri din această dimineață

După ce toată presa a semnalat situația din această dimineața din fața Institutului Oncologic Cluj-Napoca, unde pacienții au așteptat în frig și ninsoare la cozi de zeci de metri, conducerea unității sanitare a transmis un comunicat de presă. Conducerea institutului a precizat că este imperativ triajul epidemiologic și se străduiesc să fie operativi și precauți.

„Pentru corecta informare a opiniei publice, Institutul Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuță Cluj-Napoca face următoarele precizări cu privire la cozile prezentate în articolele de presă din cursul acestei zile:

În efortul de a deservi pacienții oncologici care se adresează Institutului, efectuăm triajul epidemiologic, imperativ în contextul pandemiei de COVID-19. În cele două corturi puse la dispoziția IOCN de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență se realizează triajul tutuor pacienților care se adresează Institutului și izolarea celor care prezintă criteriile de risc specifice infecției COVID-19. În Institut au acces numai pacienții care au trecut deja prin triaj.

Institutul Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuță Cluj-Napoca face maximum de efort pentru a evita intersectarea circuitelor. Ne străduim să fim în același timp operativi și precauți”, au declarat reprezentanții Institutului Oncologic.

Situația tulburătoare cu cozile de zeci de metri a fost semnalată de către deputatul USR Cluj, Emanuel Ungureanu, care a și propus câteva soluții pentru evitarea aglomerației și a umilirii pacienților.

Citește și:

ÎNGROZITOR! Pacienți umiliți la Institutul Oncologic din Cluj, în plină pandemie: „Ce face statul român acum cu acești bolnavi se numește crimă colectivă”

Adauga comentariu