Cum îl lăuda pe Alexa deputatul Horia Nasra: "Alexa e un reper mnemonic al cetăţii noastre. Pentru această reţetă de a face presă, îi dau Jos Pălăria, un laudatio oricât de inteligent ar fi scris, nu ne fereşte de gustul... spermei"!

Multi nespalati au trecut prin politica clujeana, dar mai rar unul ca Horia Nasra. Sirianul traseist crede ca il ataca pe Liviu Alexa punand videouri cu el din trecut, cand Alexa era un om LIBER (si inca mai este).

Precizare pentru toti ziaristii: nu mai ziceti ca Nasra este deputat PSD, el NU mai este membru PSD. E un simplu deputat fara de casa politica, deoarece si-a tradat partidul care l-a facut OM si 2, a reusit sa tradeze si partidul tradatorilor, Pro romania, ceea ce spune mult despre mizeria morala in care face baie.

La cheful ala in care Alexa s-a prefacut ca bea spirt, am participat si eu, era o ironie la adresa bogatasilor de la Nuba care pun Moeturi in roaba si se dau smecheri. Noi, ziaristii, mai saraci am zis sa inlocuim Moetul cu Mona. Haha, si a fost distractiv.

Dar daca tot ii plac lui Nasra amintirile, sa ii dau si eu o amintire, una de acum cativa ani cand, intr-un editorial scris pentru Adevarul, Nasra il lingea in cur pe Alexa mai dihai ca un vitel la poarta noua. Nasra si-a intitulat textul de atunci "Liviu Alexa", semn al admiratiei supreme fata de actualul ziarist care la acea vreme era un idol pentru Nasra.

Sa citim si sa ne aducem aminte ce scria in Adevarul actualul deputat Nasra despre Alexa:

"La început a fost cititul între noi: politicienii, pseudo-politicienii, ziariştii. Apoi bugetarii. Şi cred că lui Alexa i-a fost suficient pentru a analiza şi construi un schelet imaginar-psihologic al fricilor noastre, determinat de articole incipiente ce aveau ca sursă Facebook-ul, vestimentaţia, părerologia sau limbajul de lemn încă nedospit la Cluj.

Simple trucuri ale minţii, o critică virulentă din care nu au scăpat nici PSDiştii, nici PNLiştii, nici PDL-iştii nici parapantiştii PMP, în curtea partidelor politice s-a născut instituţia F5-ului folosit pe bune, nu butonat din nevoia de număr de vizite, apăsat de 3-4/zi ca vigilenţă la ceea ce ar putea scrie Alexa...

Frica unora faţă de Ziar de Cluj le-a provocat deschiderea şi implicit a pus umărul la crearea unei reţele de informaţii bine gândite şi preţios calibrate. Dacă la început a fost frica, ulterior a apărut şi colaborarea :) Ştiţi în prestidigitaţie se spune că magia apare după ce trucul a luat sfârşit. La fel şi în presă. La nivel local/regional o astfel de abordare a jurnalismului este unică. Oricât s-ar scărpina unii şi ar zbiera că Alexa este în afara deontologiei, supărarea vine de la faptul că unora le lipsesc informaţiile, pragmatismul şi magia". 

Horica Nassra in brate cu Tzi-Tzi. Singura femeie (anaimal) in compania careia a fost vazut vreodata. Nassra nu are poze cu fete sarutandu-le, are poze doar cu baieti.

 

Dar Nasra nu se opreste aici din laudatio adresat lui Alexa:

"Ziar de Cluj a devenit pentru lumea „bună din oraş” un fel de sperietoare precum vorbitul la telefon, care fie vorba între noi, a ajuns să îngrozească până şi femeile de servici din instituţiile locale. O sperietoare construită de noi şi de acţiunile noastre. Dacă în 24 de ore te poate face şi mare şi mic, „zburdalnicul” Alexa poate fi şi constant în critică, ciclică, cinică sau veridică în funcţie de percepţiile receptorului şi sigur nivelul educaţiei. 

Am colegi şi prieteni care se simt nedreptăţiţi de opiniile lui Alexa, ale Elzei, ale Adinei şi unora le-am dat dreptate. M-a enervat să văd cum soţii, soţi, fii, fiice au suferit datorită probabilităţilor penale enunţate. Sunt zvonuri şi bârfe care lasă răni adânci în timp şi care nu se vindecă doar prin simplul: „Asta e. Ţi-ai asumat dacă eşti persoană publică!”.

Însă există şi multe adevăruri publicate, fără vreo vină a jurnalistului că subiectul nu şi-a gestionat la momentul respectiv mica ridiculitate. Toţi o păţim! Nu? Ziar de Cluj nu a băgat pe nimeni în puşcărie şi nici nu a fabricat state de plată sau greşeli în comunicare, ci doar le-a identificat, prezentat, ironizat.

Liviu Alexa şi-a câştigat propriul pariu în oraşul dintre cele două OMV-uri. Dimineaţa îl citesc la cafea judecători, procurori, politicieni, oameni grei din business, medici, profesori universitari, arhitecţi, actori sau hipsteri fiind curioşi pe cine a mai mâzgălit jurnalistul, uneori cu satisfacţie afişându-şi ironic la colţul gurii zâmbetul mefistofelic, însă oarecum temători de frica timeline-ului personal", scria Nasra pe blogul Adevarul.

Este ca e dulce Nasra cum il lingea in fund pe Alexa pentru ca acum sa il considere un naspa? Deputatul Nasra incheie exercitiul de admiratie semnat in blogurile Adevarul la adresa lui Alexa in mod apoteotic, poate putin fumat, insinuand ceva cu sperma, de ce oare?, nu ne dam seama:

"Dacă Ziar de Cluj a devenit treptat un soi de ADLAND al lumii bune din centrul Clujului, Alexa s-a transformat încet într-un Oka. Yasumichi Oka. Amândoi, în lumile lor din centre diferite, Tokio, respectiv Cluj au fost dispuşi să-şi asume riscuri şi căi neumblate în domeniile lor. În 1989 pentru Honda, Oka crea un clip care zdrobea publicitatea din ţara soarelui răsare.

După citynews.ro, NCN şi alte câteva proiecte, în 2014, Ziar de Cluj îmi aminteşte de plecare lui Oka de la Dentsu, în 1999, cu cei trei magicieni din echipa sa de creaţie pentru a pune baza unui proiect nou, într-o clădire discretă din Omotesando, aproape de cubul Rubik din sticlă care este magazinul Prada...  pentru a cuceri piaţa. La Cluj a început lângă Chios şi Parcul Central. 

Şi ştiu că unii mă vor înjura de mama focului dar atunci când treptat ţi-ai îmbunătăţit rezoluţia de la 640x480 la 1920x1080 chiar şi în presă, succesul tău, celorlalţi, cu siguranţă doare... 

Alexa nu minează cu microfoane casele noastre ci reuşeşte să citească şi să cointereseze cu succes caracterele,  transformându-se într-un reper mnemonic al cetăţii noastre, care ştie să administreze cu succes informaţiile memoriei colective. Şi da dragi prieteni, pentru această reţetă de a face presă, ceva un pic mai updatată decât modul în care se face uneori politica, la Cluj-Napoca, ii dau Jos Pălăria, amintindu-vă  totuşi cu serenitate, că un laudatio oricât de inteligent, precaut ar fi scris, nu ne fereşte de gustul... spermei", spunea Nasra despre Alexa in mod admirativ.

Aia cu sperma nu am inteles-o, Alexa nu e bi, asta e sigur, poate Horia Nasra e amator si stie ce gust are lichidul seminal. Sa privim si aceasta "monstra" curcubeica de atitudine fumata (apropo, Horia, e singurul video in care ai consumat? ca mai exista unul).

Horica plimband ochii intr-o maniera feminina, si SENATORUL Ilea dand din fundulet ca un drag queen talentat. Play!

Adauga comentariu