Cum comunica pe Facebook primarii rurali cu cetatenii. De la fine ironii, pana la “dragii mei dragi” sau amenintari cu judecata

Facebook a devenit unul dintre principalele canale de comunicare a alesilor cu alegatorii. Nu fac exceptie nici primarii din mediul rural care folosesc aceasta metoda pentru a raspunde intrebarilor cetatenilor sau pentru a-si promova realizarile.

Florin Muresan, primarul din Baciu alege sa distribuie pe pagina sa fotografii de la diverse vizite oficiale ale mai marilor judetului in comuna. Este fan Tony Poptamas, iar daca cineva ii cere socoteala pentru starea drumurilor, raspunde zeflemitor.

“As dori sa includeti si strada Colinei pe vreun proiect. Acum e OK, ca e uscat. In toamna va fi practicabila cu 4X4. Intrebarea e simpla: cum ajung iarna acasa?”, i-a scris un cetatean.

“Raspunsul e simplu, pe drum”, a scris primarul.

Lucia Suciu, primarita din Chinteni, este mereu o aparitie care iese din tipare, la orice eveniment. Nu de putine ori este felicitata de fani pe Facebook pentru tinutele ei. Toata lumea ii multumeste pentru faptul ca le accepta cererile de prietenie si judecand dupa multitudinea de fottografii, primaria din Chinteni primeste flori foarte des. Este si activa si raspunde comentariilor, si atunci cand e doar un simplu multumesc, dar si atunci cand trebuie sa aduca lamuriri in problemele comunei.

Horia Sulea, primarul din Floresti, este, poate, cel mai activ primar din judet pe Facebook. Ii alinta pe membrii comunitatii “dragii mei dragi”, dar cordialitatea lui scade dramatic insa atunci cand este luat la rost de floresteni pentru anumite nereguli.

“Campania electorala e buna si ea la ceva. Macar in ultimul ceas sa faceti ceva...desi astea trebuiau facute de 4-5ani. Oricum votul meu l-ati pierdut. Nu pot uita orele pierdute in trafic in ultimii cinci ani”, i-a scris un cetatean.

“Pentru a nu va obosi cu votul. Nu e exclus deloc ca nici nu voi avea nevoie de votul dvs. Si va contrazic total. Pe rand. 1 Nu e campanie electorala ca nu avem alegeri decat peste ha ha....un an aproape. 2 Astea trebuiau facute de acu 8 -10 ani. 3 nu primaria le face ci DRDP/CNADNR. 4 Primaria realizeaza semaforizarea, proiect de acum mai bine de 2 ani. 5 Sa nici nu uitati orele pierdute in trafic. Doamne fereste sa aveti pierderi de memorie”, a replicat edilul.

“Din nou confirmati prin acest comentariu ca sunteti un badaran. Tot ce spuneti poate fi folosit impotriva dvs. Si raman ferm convins ca veti folosi aceste lucrari in campanie. Jurati ca nu le veti folosi?”, a revenit floresteanul

"Ce campanie? Agricola de toamna?!”, a fost raspunsul primarului.

Este si el fan de citate motivationale si se auto-lauda ca nu si-a uitat consatenii nici cand era in concediu.

“Dragii mei dragi. Multi m-au intrebat de ce mi-a pasat de Floresti si din concediu. Ei bine, e vorba de un juramant. In care nu scrie nimic de concediu! Iar pentru un BARBAT, un juramant se respecta fara doar si poate! Ca o fi bine sau rau, asta nu stiu, stiu insa ca asa am simtit ca e normal!”, a postat acesta.

“Nu pot dacat sa zambesc. Macar de v-ati scrie singur postarile. Ce gluma buna; auzi acolo, s-a deranjat omul in concediu ca sa posteze pe facebook. Vad ca aveti multi creduli. Felicitari, sunteti bun la vrajit si manipulat”, i-a replicat un cetatean, facand nota discordanta cu restul comentatorilor impresionati de harnicia edilului.

Nu lipsesc nici datile in care edilului florestean “ii sare mustarul”, ba chiar promite actiuni in instanta.

“Domnule primar, marti dimineata am avut nesansa sa ma intersectez cu masinuta ce spala strada! A lasat in urma un miros de fecale umane de mi-a intors stomacul pe dos! In alta ordine de idei ati putea fi putin mai cenzurat si diplomat in discutii, totusi ocupati o functie care nu va permite orice fel de exprimare! eu totusi nu v-am jignit cu absolut nimic!nu m-a lovit in cap nici canicula nici altceva in afara mirosului infect raspandit de fabuloasa masinuta, care era atat de puternic incat acoperea putoarea de la ferma”, i-a scris o floresteanca, dupa ce primarul i-a spus ca a lovit-o canicula in cap.

“Hai sa spunem la lucruri pe nume! Dvs ati afirmat ca in Floresti strazile se spala cu rahat de om diluat cu apa! Scurt, decis si curpinzator! Tocmai din prisma functiei pe care o am, ca reprezentant al 35.000 de oameni, v-am intrebat daca v-a lovit caldura in cap, intrucat acest lucru este un mare neadevar! Afirmatia dvs , si o spun acum aici oficial, veti avea ocazia sa o demonstrati si sa o sustineti cu probe in fata unui judecator! Pt ca da, trebuie sa ne invatam sa raspundem pt ceea ce scrie, pt ceea ce spunem in acest spatiu public numit Facebook. Spui o opinie, o parere e ok. Faci o afirmatie, acuzi! E ok! Doar ca eventual trebuie sa o sustii cu probe in fata unui judecator!”, a tunat edilul.

 

Adauga comentariu