Din oras

Cu ce realizari se lauda consilierii judeteni pe anul trecut

Majoritatea consilierilor judeteni si-au publicat raportul de activitate, spre deosebire de colegii lor din Consiliul Local, care uita in fiecare an sa faca acest lucru. Dintre alesii judeteni corigenti, ani la rand, la acest capitol sunt Alexandru Coroian, Valentin Cuibus, Ioan Petran, Steluta Racolta, Vasile Salatioan si chiar insusi presedintele actual, Marius Minzat.

Cu ce se lauda consilierii judeteni pentru 2016? Spre exemplu, social democratul Laurentiu Oprea a avut un numar de 4 interventii in plenul Consiliului, iar prin intreaga sa activitate pe parcursul anului a “sustinut dezvoltarea si modernizarea tuturor localitatilor din judetul Cluj”.

Cosmin Todea arata in raportul sau ca s-a implicat in elaborarea de hotarari de consiliu local, dar si ca a fost prezent la “activitati culturale sau comemorative organizate in judet”.

Consilierul Marinel Andro nu a stat pe tanjala: a avut 78 de interventii in plenul CJ si a acordat peste 230 de audiente, dar arata ca a participat si la mai multe sedinte de consiliu local in comunele judetului.

Consilierul Emil Bogdan a incercat se se implice “activ in viata publica judeteana si urbana, participand din partea judetului Cluj la Expozitia industriala de la Milano, precum si la schimbul de experienta pentru realizarile de intermodal la aeroportul de la Ostrava din Republica Ceha, in vederea documentarii pentru dezvoltarea aeroportului nostru”.

Consilierul Ioan Bota a organizat a opta editie a festivalului de colinde “Noi umblam sa implinim”, la Huedin.
“La aceasta editie au participat 18 cete de colindatori, respectiv 300 de elevi si 50 de cadre didactice din Huedin si comunele invecinate”, se lauda consilierul.

Horatiu Catarig s-a ocupat de dotarea spitalelor, pentru ca “sanatatea reprezinta bunul cel mai de pret al omului”. A promovat astfel in Consiliul Judetean finantarea multianuala a unui aparat de rezonanta magnetica nucleara pentru Spitalul de Copii, a unui mamograf digital cu ecograf si a unui aparat de identificare microbiana pentru Spitalul de Boli Infectioase, a unui CT si mai multe aparate de ultima generatie pentru Spitalul de Pneumoftiziologie, a unui aparat digital radiodiagnostic fix mobil pentru Institutul Inimii.

Consilierul Stefan Ferencz a tinut sa sublinieze in raportul sau ca este un om pasnic:

“Prin felul meu de a fi am incercat sa fiu pe cat se poate de oderat si sa nu incit prin luarile mele de cuvant pe nimeni. Am incercat sa rezolv problemele compatriotilor mei din raza mea de activitate. Pe tot parcursul mandatului meu am incercat sa fiu decent si cu bun simt, nu am intrat in conflict cu nimeni. Mi-am respectat colegii si alegatorii. La sedintele ordinare, prin votul meu, am sustinut acele proiecte care vizau demersul bun al judetului. Am sustinut proiectele colegilor care erau bine intemeiate si aveau un scop bine determinat”, a aratat acesta.

Ivan Ilarie si-a centrat activitatea pe agricultura si pe langa reprosurile adresate colegilor din majoritatea CJ pentru nefinantarea abatorului si a centrului de preluare legume fructe, arata ca a participat “la actiuni de prezentare a proiectelor Programului National de Dezvoltare Rurala, care reprezinta o posibilitate de dezvoltare a producatorilor agricoli din comunele judetului”.

Altii s-au rezumat sa consemneze numarul de sedinte la care au participat si faptul ca au avut audiente in teritoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *