Csoma Botond despre ghiolbanul din Floreşti: ”Nu am dorit nicio clipă să îl acopăr pe consilierul Szekely pentru că nu ne face cinste nici nouă, nici comunităţii maghiare.”

La trei luni de la incidentul în care Szekely Istvan, consilierul ghiolban al UDMR Florești care și-a parcat mașina de neam prost pe pista de biciclete de pe Eroilor, apoi a jignit-o inimaginabil pe femeia care i-a atras atenția asupra gestului făcut, organizaţia judeţeană a UDMR Cluj, de teama unui eventual proces, i-a mai oferit o şansă lui Szekely. Acesta a fost notificat în 27 septembrie că mai are termen 15 zile pentru a o acţiona în instanţă pe femeia care a agresat-o verbal şi să îşi dovedească nevinovăţia. În caz contrar, UDMR Cluj va lua în discuţie o nouă excludere din partid a constructorului-consilier local, Szekely Istvan.

Preşedintele organizaţiei judeţene a UDMR Cluj, Csoma Botond a afirmat pentru Ziar de Cluj că există posibilitatea ca organizaţia pe care o reprezintă să ia în discuţie pentru a doua oară retragerea sprijinului politic consilierului local din Floreşti, Szekely Istvan. Botond consideră că UDMR nu doreşte să îi ţină partea lui Szekely deoarece acesta, prin gesturile sale în public, nu face cinste comunităţii maghiare. 

“În data de 27 septembrie i-am trimis decizia prin email, iar pe 28 prin poștă, cu confirmare de primire. Are 15 zile de la data luării la cunoștință în care să se adreseze justiţiei, pentru că noi nu suntem organ de anchetă. Prima oară noi am luat decizia de excludere după care el a făcut o contestaţie la organizaţia naţională unde a susţinut că noi i-am îngrădit drepturile la apărare. În momentul în care am luat decizia la nivel  judeţean, el a fost plecat în concediu. Organizaţia naţională a fost de acord cu decizia noastră, dar din motive procedurale, pentru că din contestaţia pe care a facut-o a fost clar că se va adresa justiţiei,  dacă îl excludem. Organizaţia naţională ne-a trimis, pe motive procedurale, să rediscutăm cazul la judeţ, ceea ce am şi făcut. El a venit şi ne-a spus că parcase numai câteva minute pe pista de biciclete. Nu asta a fost problema cea mai mare, ci că a folosit un limbaj suburban cu doamna respectivă, cu care eu am vorbit de altfel la telefon imediat după incident. Am întrebat-o dacă nu are cumva o înregistrare şi am vorbit şi cu alţii şi nu există nicio înregistrare. Am luat decizia, pentru că nu suntem organ de anchetă şi nu avem cum să elucidăm să stabilim adevărul, că dacă este aşa cum spune dânsul, că nu a folosit un limbaj jignitor, atunci să se adreseze justiţiei pentru elucidarea acestui caz. Dacă nu face în cele 15 zile de la comuicare cât i-am dat termen atunci vom lua o nouă decizie de excludere, pentru că noi considerăm că cele susţinute de el în faţa noastră nu reprezintă adevărul. Eu doar  am auzit de afacerile imobiliare ale lui Istvan în Floreşti. Eu nu l-am cunoscut personal pe omul acesta prea bine pentru că anul trecut am fost ales preşedintele organizaţiei judeţene. Cunosc că are afaceri imobiliare în Floreşti. Am văzut şi poza aceea de la Polus când a parcat Mercedesul pe două locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi. Am văzut că avea antecedente în acest sens, iar eu personal am spus şi public,de la început am fost pentru excluderea dânsului, pentru retragerea sprijinului politic, pentru că nu ne face cinste nici nouă, nici comunităţii maghiare. Nu am dorit  nicio clipă să îl acopăr pe consilierul Szekely din Floreşti. Dacă nu se adreseză justiţiei, noi aşa vom proceda. Noi am încercat să evităm un eventual proces. În cazul în care noi îl excludem şi el se adresează justiţiei, pentru că la organizaţia naţională a făcut contestaţia la excludere prin avocat, riscam să pierdem şi pe urmă să ne râdă în nas şi vine cu hotărârea judecătorească şi trebuie să îl repunem în drepturi”, a afirmat Csoma Botond. 

 

Adauga comentariu