Copilaria nu ar trebui sa insemne foame. Bloggerul Zolty vrea sa le dea o adevarata masa de duminica micutilor sarmani

Pentru cei mai multi dintre noi, amintirile copilariei inseamna vacantele la bunici, serile petrecute pe ulita satului, scaldatul in rauri reci sau murdare, prieteni noi si nazbatii care mai de care. Copilaria e lipsita de griji. Sau ar trebui sa fie. Cateodata, insa, copilaria inseamna sa iti doresti o masa buna, macar duminica. “Ne plimbam pe strazi si simteam mirosuri de tot felul de bunatati. Cat ne-am mai fi bucurat daca ne invita cineva la masa… Dar n-am avut noi norocul asta”.

Sunt amintirile lui Egyed Petru Zoltan, bloggerul Zolty din Bogata, cum il cunosc majoritatea internautilor clujeni. El e clujeanul care stie ce inseamna, la propriu, zicala “nu avea dupa ce bea apa”. Nu e bogat nici acum, din contra, singurul lui venit inseamna o pensie de handicap din partea statului, de doar cateva sute de lei.

Pentru ca niciun copil nu ar trebui sa treaca prin ce a trecut el, Zolty isi doreste sa ajute, macar duminica, o mana de copii saraci. Sa le faca de mancare, sa le cumpere un desert, sa le poata oferi o masa bogata macar o data pe saptamana.

“Imi aduc aminte de o perioada a copilariei mele in care am rabdat mult de foame. Cat mi-ar mai fi placut ca cineva sa-mi dea ceva de mancare. Am rabdat multa foame pe timpul scolii, nici nu credeam ca poate fi mai rau de atat. Dar au urmat zile in care mancam o data, de doua ori.  Ne plimbam duminica pe strazi si simteam mirosuri de tot felul de bunatati. Cat ne-am mai fi bucurat daca ne invita cineva la masa, dar nu am avut noi norocul asta”, isi aminteste el.

Acum, de cate ori vede un sopil sarman, se regasteste in el. Si daca pe el nu a avut cine sa-l salveze, Zolty vrea sa salveze singur macar o parte din copiii saraci ai satului in care locuieste. Dar pentru asta are nevoie de ajutor. Nu poate organiza patru mese pe luna, nu are bani decat pentru una.

“Vrea cineva sa vada niste copii fericiti duminica? Am facut un calcul si cred ca 50 de lei ar fi de ajuns pentru a putea satura 7-10 copii sau poate chiar si mai multi. Eu as vrea foarte mult ca la desert sa le ofer si cate o inghetata, pe cheltuiala mea”, mai spune Zolty.

Pentru acei copii, spune el, o masa calda, din suflet, conteaza enorm. Si pentru el ar fi contat in urma cu ani buni.

“M-as bucura mult daca s-ar gasi cineva interesat de acest proiect. Eu o sa incerc sa mai caut sponsori si am incredere ca Dumnezeu imi va trimite oameni care sa aiba dorinta de a ajuta”, incheie clujeanul.

sursa foto: zoltybogata.ro

Adauga comentariu