Analiza

Consilierii județeni UDMR s-au epuizat cu încercări și participări la conferințe de presă imaginare

Cei șase consilieri județeni UDMR au avut o activitate aproape identică pe parcursul unui an întreg: 4 proiecte de hotărâre, vizite pe teren, care oricum nu pot fi verificate și participări la conferințe de presă, de care nu își amintește nimeni. Trebuie doar să îi credem pe cuvânt că tot ce au scris în rapoarte este veridic.

Doi din cei șase consilieri județeni UDMR nu au binevoit să își publice rapoartele de activitate. Este vorba despre Lorinczi Zoltan Laszlo și Deak Ferencz.

Szocs Endre are un raport de activitate de nici o pagină. A găsit de cuviință să scrie și care sunt atribuțiile unui consilier județean, înainte să enumere mega activitatea sa de pe parcursul unui an. În cazul în care nu știați, iată că aflăm ce trebuie să facă un consilier județean: activitate în cadrul comisiilor de specialitate și comisiilor de lucru stabilite de Consiliul Județean; activitate în plenul Consiliului Județean; activități în teritoriu; activități în grup politic.

Szocs Endre a fost prezent la toate ședințele comisiei de specialitate din care face parte. A chiulit însă de la ședințele ordinare. Din 21 de ședințe a fost prezent la 17. Pe durata unui an a inițiat doar 4 proiecte de hotărâre și a avut doar 7 intervenții în plen. A mai avut și un singur amendament propus și aprobat de Consiliul Județean.

Activitățile extra au fost la fel ca ale colegilor social-democrați și liberali: a vizitat aeroportul, a participat la zilele satelor și a vizitat 6 primării. Atât a putut într-un an! 

Enyedi Tamas a inițiat tot 4 proiecte de hotărâre într-un an. La fel ca și parlamentarii, consilierii județeni realizează proiecte împreună pe care se semnează toți. La sfârșit de an trebuie justificați într-un fel banii încasați. A participat la aproape toate ședințele ordinare, fiind absent doar la 3.

Distracția începe când citim cum s-a plimbat Enyedi Tamas prin judet si cum a „suportat” proiectele județului. Atât de bine le-a… suportat că nici unul nu a trecut de etapa hârtiilor.

Consilierul UDMR și-a dat seama că viața clujenilor ar fi mai săracă dacă nu ar exista asociațiile și fundațiile. A încercat să ajute primăriile din județ, dar nu știm dacă a reușit sau nu. Între o plimbare și o vizită de lucru, nu ar strica niște lecții de limba română.

Keizer Robert are un raport de activitate aproape identic cu al celorlalți colegi. A fost prezent la aproape toate ședințele, a mers în teritoriu, s-a întâlnit cu directori de spitale. Și așa a trecut anul, banul a intrat în buzunar și toată lumea e mulțumită.

„Am participat la întâlniri cu directorii de spital aflate în subordinea Consiliului Județean Cluj, unde împreună cu colegii din comisia de specialitate și specialiștii din cadrul Consiliului Județean am identificat și rezolvat mai multe solicitări din partea directorilor de spital, respectiv vizite în teren la obiective în curs de edificare”, a scris Keizer Robert în raport.

Balla Francisc pare că a copiat raportul de la colegii de partid. Sau ceilalți de la el? Oricum ar fi situația, raportul său pare copia fidelă a rapoartelor colegilor. Spune că a participat la numeroase evenimente organizate de Consiliul Județean. Cine poate să conteste această informație? Mergem pe buna credință a consilierului Balla Francisc, cu mențiunea că noi nu ne amintim să fi fost prezent la conferințele de presă organizate de Consiliul Județean.

„În calitate de consilier județean, am participat la numeroase activități organizate de Consiliul Județean, cum ar fi: conferințe de presă, inaugurarea noii destinații ale Aeroportului Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca, respectiv vizite în teren la obiective în curs de edificare”, a notat Balla Francisc, în raport. Greșelile de exprimare îi aparțin.

Citește și:

Ce lucrează într-un an consilierii județeni PNL: susțin (cu proptele) șantierele întârziate, depun coroane și merg la zilele satelor. La mai mare!

„Realizările” consilierilor județeni PSD: prezență la ședinte, participări la festivaluri și eradicarea problemelor „de natură socială”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *