Coloseumul Muncii Externe, aceeasi inselatorie, cu o alta palarie

“Tepara” Anca Deac, cea care a inselat zeci de persoane, promitandu-le un loc de munca in strainatate in schimbul unor sume de bani, si despre care Ziar de Cluj a relatat pe larg, incearca, din nou, sa scape de lege. Pentru a scapa de restituirea sumelor de bani percepute de la clientii inselati, administratorul a dizolvat vechea societate, infiintand o firma noua, care continua intermedierea muncii in strainatate la aceeasi adresa din Cluj. Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor a aplicat  o sanctiune de 5.000 de lei si a dispus sa restituie sumele percepute de la clientii carora nu le-a gasit un loc de munca. Firma care a dat zeci de tepe persoanelor care si-au cautat un loc de munca in strainatate a intrat in faliment si a transferat intreaga activitate unei alte societati, infiintata in Cluj-Napoca la sfarsitul lunii septembrie. Oficiul pentru Protectia Consumatorilor a amendat societatea Coloseumul Muncii Externe SRL cu 5.000 de lei, si ii sfatuieste pe cei inselati sa isi recupereze banii de la societatea nou-infiintata. Ziar de Cluj a scris despre societatea din Arad, Coloseumul Muncii SRL, care si-a deschis un punct de lucru la Cluj si care a inselat zeci de persoane, din intreaga tara.  Firma de plasare a fortei de munca percepea comisioane si avansuri de la clientii sai. Pagubitilor li se promitea un job bine platit la fermele din Germania, li se cerea zeci de acte pentru dosarul de recrutare, alaturi de bani platiti in avans, dupa care erau uitati. Autoritatile nu au reusit, pana acum, sa opreasca marea inselatorie, instrumentata de o femeie diabolica, administratorul societatii, Anca Deac. Acum, societatea a intrat in procedura de dizolvare, iar o alta firma a preluat activitatea acesteia. Este vorba de SC QUALIFIZIERTE MITARBEITER VERMITTLUNG SRL cu sediul in Cluj-Napoca. Amenda de 5.000 de lei Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Nord-Vest Cluj este singura institutie care a luat masuri, pana acum, fata de societatea care a inselat atatea persoane.
 “In urma cercetarii reclamatiilor s-a constatat ca operatorul economic afiseaza un comportament incorect in relatia cu consumatorii- clientii- cu care are o relatie contractuala, astfel incat s-a dispus masura opririi temporare a prestarii serviciilor pana la la remedierea deficientelor constatate si s-a aplicat o sanctiune contraventionala in valoare de 5000 lei”, se arata intr-un comunicat remis de Protectia Consumatorilor.
Persoanele inselate nu si-au recuperat banii Chiar daca societatea a fost amendata, cei inselati nu si-au recuperat nici acum banii platiti pentru procesarea dosarului. Spre exemplu, Nicolae Kozak, din Medias, spune ca a platit 520 de lei avans catre firma, dar nu i s-a gasit niciun loc de munca, asa cum i s-a promis.
 “Am renuntat, am recuperat abia 42 de lei, nici 10% din avansul platit. Nu mai stiu ce sa fac sa imi recuperez banii”, a declarat tanarul pentru Ziar de Cluj.
In paralel, Inspectoratul de Politie al Judetului Cluj efectueaza cercetari fata de administratorii firmei, pentru inselaciune, fals si uz de fals, sesizate de consumatori. Intre timp, Coloseumul Muncii Externe  SRL a intrat in procedura de dizolvare/lichidare, potrivit Legii 31/1990, astfel ca “societatea isi pastreaza personalitatea juridica pentru operatiunile lichidarii pana la terminarea acesteia”, se arata intr-o informare a Inspectoratului Teritorial de Munca Arad. Inselatoria nu se opreste aici, insa. Intreaga activitate a fost transferata pe numele unei alte societati, SC QUALIFIZIERTE MITARBEITER VERMITTLUNG SRL. Firma a fost infiintata, potrivit Registrului Comertului, in septembrie 2013, iar sediul social este pe strada Motilor nr. 35 din Cluj-Napoca, exact la aceeasi adresa la care avea punct de lucru si vechea firma. Pentru a-si recupera banii platiti in avans, Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor ii sfatuieste pe cei inselati sa se adreseze noii societati “pentru evaluarea situatiei si urmarea pasilor legali”.  

Adauga comentariu