CLUJUL NIMANUI: Bloc intre case in centrul Clujului! "Felicitari", domnule Boc!

Intr-una din cele mai cochete zone a Clujului, cea dintre centru si Parcul Central a rasarit de curand o constructie care respecta toate “bunele” obiceiuri ale constructiilor recente din Cluj: are deja cateva etaje peste casele vecine, s-a inaltat rapid si are deja anunt de inchiriere, desi nu e finalizata. 

Santierul se afla pe strada Mihai Eminescu, la numarul 3 si este inconjurat doar de case vechi, pe un singur nivel.

Si cladirea initiala fusese una fara etaj, pana la inceperea lucrarilor de “extindere si supraetajare, schimbare destinatie din spatiu locativ in birouri, servicii, cabinet medical, imprejmuire”, dupa cum arata in Autorizatia de construire nr. 912  din 2014. Aceasta a fost emisa in 27 august 2014 si ii are ca beneficiari pe Haiduc Zenoviu-Ioan si Haiduc Bianca-Ramona. Aceleasi date se afla si pe placuta ascunsa intre schele. 

Potrivit unui membru al echipei de constructie, imobilul este inaltat conform unei autorizatii legale, emise in contextul in care se afla chiar vizavi de cladirea Banc Post, de asemenea cu multe etaje peste media strazii Mihai Eminescu. Dupa finalizarea constructiei care va fi cladire de birouri sau clinica medicala, vor aparea pe aceeasi strada mai multe asemenea imobile, potrivit aceleiasi surse. 

Clujul a cunoscut in ultimii ani multe asemenea lucrari cu avize si autorizatii in regula, care insa au permis construirea unor monstri urbani in mijlocul unor cartiere de case.

Comentarii

nelu

26.02.2015 08:22

Doar peste drum e o banca cu 5 sau 6 etaje.Dar gura presei ce voteaza Ponta e plina de ....Sa ne iubim casele darapanate si pline de igrasie 

nelu

26.02.2015 08:26

bulangioacelor

Tudor

26.02.2015 08:41

Mergeti in Bucuresti si vedeti cum sunt aprobate cladiri noi...ce va tot cacati atat pe voi...pana si in Londra sunt zgarie norii in mijlocul cladirilor din centru.....daca vreti sa ramanem la nivel de iarmaroc...atunci cacati-va in continuare pe voi.....cine sta in centru trebuie sa stie de pe acum, ca PUG permite astfel de dezvoltari..in plus cei care locuiesc in centru nu au case individuale ci apartamente cu curti comune...in cativa ani...vom ajunge ca in occident....in centru se va lucra, nu se va mai locui.

Ion

26.02.2015 10:46

zona aia oricum arata de parca e un platou de film despre cernobîl. asa macar nu mai cade acoperisul pe oameni. Dar,da, Clujul este al nimanui: #buiemoc

Ioana

26.02.2015 10:47

Da, perfect de acord... Dar ce te faci daca ai si tu o casa in centru si nu ai voie sa modifici nimic la structura casei, fiindca e ,, zona istorica"... Am avut experienta asta pe str Brassai, la cativa metri de clubul After 8... Sau cluburile se incadreaza perfect in zona istorica ???

rob roy

26.02.2015 19:03

Ia sa vad eu dupa finalizarea acelei cladiri si darea ei in folosinta ... cladire de birouri, clinica etc, unde o sa isi parcheze angajatii (clientii) masinile pt ca pun pariu  ori ca nu are parcare deloc ori are o parcare de 5 locuri ... total insuficienta ...iar a gasi locuri libere de parcare pe str.M.Eminescu sunt ca si sansele de a castiga la loto ... adica nule ...Cazuri similare se inregistreaza si pe strada Ploiesti unde functioneaza firma de avocati numita Solvendi apartinand avocatului Grecu ... Acesta detinand o cladire similara cu cea prezentata in articol , cu o parcare subterana de cateva locuri (vreo 6 - 7) total insuficienta in raport cu nr. angajatilor / clientilor care tranziteaza acea cladire !Alt caz similar se inregistreaza si pe strada Constanta unde se afla cladirea de birouri Platinia apartinand ginerelui lui Ioan Rus, unde activeaza cateva sute de programatori/gameri (90% dintre ei posesori auto) care dispun de vreo 50 locuri de parcare in subsolul cladirii ...Si ca si cum nu ar fi de ajuns ... peste drum de cladirea Platinia se inalta o Platinia 2, apartinand aceluiasi ginerica, care presimt ca va sta la fel de "bine"  la locurile de parcare ... Concluzia : cei care dau autorizatii pt construirea de astfel de colosi in buricul targului ... sa le impuna proprietarilor sa aiba si cateva sute de locuri de parcare amplasate pe mai multe nivele de subsol ... ca altfel vai de el oras si capitala ...

bau bau

27.02.2015 08:24

Daca are parcari in curte/subternan atunci nu vad problema.jenant e ca  n-a putut sa demoleze si sa faca ceva nou 100% a trebuit sa faca artificii penibile.. auzi extindere ..:-)

ana

27.02.2015 11:52

Din pacate Clujul are foarte multe cladiri construite aiurea si prost. Oare chiar credeti ca primariei ii pasa? Avem un oras care abunda de cladiri fara spatii verzi iar dupa capul lor ar desfinta si parcurile sa sadesca blocuri...Clujul nu este european pt ca la acest segment stam f f f prost. Sunt clujeanca si nu imi place cum arata orasul meu.Punct.

rob roy

27.02.2015 17:04

Nr. de parcari din curte/subteran tre sa fie direct proportionale cu nr.celor care utilizeaza acea cladire. Daca cladirea are 5 etaje si o utilizeaza 100 persoane ... cele 10 locuri de parcare sunt in van ...

Adauga comentariu