Clujul imobiliar: „grajd” de vânzare în Câmpenești, la preț de casă

La Cluj, pretențiile proprietarilor de imobile au luat-o de mult razna, însă nu numai din perspectiva prețurilor, ci și din a modului în care se prezintă casele și apartamentele. Atunci când mergi să vizionezi o proprietate care costă astronomic, te aștepți la bun-simț și la respect, măcar sub formă de ordine și de curățenie. De obicei însă, la fața locului, te așteaptă gunoi și jeg, fiindcă nimeni nu se sinchisește să își prezinte bine „marfa”. Uneori, nici măcar agenții imobiliari, care din asta trăiesc.

Atunci când ceri comision mii de euro pentru intermedierea unei tranzacții, contra acelui comision, un profesionist ar trebui să ofere o descriere corectă a proprietății, atât sub aspect tehnic, cât și gramatical. Și fotografii care să reprezinte fidel realitatea, imagini din care potențialii cumpărători să-și poată da seama cum arată „marfa”. Nu este cazul în anunțul de mai jos, care conține 12 fotografii ce vor parcă vădit să ascundă realitatea – pozele de plan general sunt neclare, iar cele din unghiuri mai apropiate arată doar niște gunoaie:

„Blitz ofera spre vanzare casa noua, individuala, cu 4 camere, situata in Campenesti, intr-o zona pitoreasca, linistita, in mijlocul naturii.Compartimentarea este urmatoarea:Parter: living cu bucatarie, dormitor, baie, camera tehnica;Mansarda: 2 dormitoare si 1 baie;Beci de 60 mp.Casa este in constructie, la stadiul de rosu, are acoperis de tabla, geamuri termopan instalate, instalatii electrice si sanitare trase pe pozitie. Alimentarea cu apa se face din fantana proprie, canalizarea va fi racordata la fosa septica.”

Vă conving aceste fotografii să vizionați, pentru cumpărare, o casă în Câmpenești, un chilipir, ce costă numai 93 950 de euro?

Pentru acest „grajd” în Câmpenești, numit impropriu „casă”, ar trebui să achitați „cash” aproape 100 000 de euro, sau, prin credit bancar, cu un avans de 15% (14 092 euro), câte 1 962 lei lunar, timp de 30 de ani.

Și asta nu ar fi tot. La stadiul în care se află casa, mai este necesară o investiție consistentă, de zeci de mii de euro, pentru a o finisa și mobila, pentru a o face locuibilă de oameni. Deocamdată, în acest „grajd”, s-ar putea „parca” doar calul. Doar caii, fiindcă, la „caracteristici”, sunt trecute 2 locuri de parcare, ce cresc, bineînțeles, valoarea proprietății care merită cumpărată, fiindcă e aproape de Cluj. Iar la Cluj e fain!

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

Adauga comentariu