CLUJUL CORUPT: Razvan Pop: "Veres de la SALPREST a dat bani multi! Dar a pierdut in fata lui Dumitru SAMSON, fiul vitreg al fostului ministru al Apararii"

Totul era de furat, totul era de negociat. Un lucru aparte despre spagile care se dadeau catre Uioreanu este faptul ca nu erai sigur ca vei reusi, dand spaga, sa "rezolvi" problema.

Afaceristul Ioan Bene contribuia serios la buzunarul lui Uioreanu ca sa isi deblocheze platile la Pista de la Aeroport, dar Uioreanu il tinea in sah, il presa cateva zile si mai cerea o tura. 

In acest episod, Razvan Pop ne descrie cat de nesimtit era Uioreanu in relatia cu furnizorii de spaga. In stenograme, uioreanu il tot cheama pe Veres "la cafea", dar si Veres insista sa ajunga in biroul presedintelui.

Pentru ca Veres avea interese pe mai multe planuri. Unul dintre ele era amanarea sau "amortirea" situatiei de la groapa noua de gunoi, proiect pe bani europeni, unde lucrurile sunt atat de complicate, incat Veres are tot interesul sa pastreze starea de confuzie de pe proiect care va amana implementarea si ii va permite lui sa depoziteze ilegala gunoi mult si bine, chiar daca e puturos de ilegal.

Este lucrul care ii ingrijoreaza si pe greii din CJ, adica pe vicele Oleleu si pe directoarea Mariana Ratiu care, intr-o dupa amiaza de februarie discuta febril despre chestiune:

 

 

Veres avea cancer la gat, dar avea timp de dat spaga

 

Un lucru interesant este ca Eugen Veres, la momentul la care Razvan Pop face referire ca a dat spaga, era grav bolnav, depistat cu cancer la gat (acum se simte mai bine - n.r.). In ciuda bolii extrem de grave, Veres mai avea timp de dat spagi si de negociat afaceri, asa cum ne arata Razvan Pop, in declaratia data procurorilor, dar si stenogramele dintre Veres si Uioreanu.

" In baza unei relatii dintre presedinte si numitul Veres Eugen, patron al firmei SALPREST SERVICII ECOLOGICE, acesta din urma a remis lui Uioreanu Horea prin intermediul meu suma de 10.000 lei in 18.07.2013 la sediul firmei sale din Cluj-Napoca, P-ta Mihai Viteazu, si in data de 09.09.2013 tot suma de 10.000 lei banii fiindu-mi inmanati in masina in apropierea sediului CJ Cluj. Nu cunosc ce intelegeri au avut loc intre cei doi, eu am primit doar sarcina de a primi si gestiona banii pentru presedintele CJ Cluj" spune Razvan Pop in marturie.

 

Apoi, Razvan Pop revine si ne lumineaza:

"Cunosc faptul ca Samson Dumitru a negociat cu Horea Uioreanu in toamna anului 2013 obtinerea contractului de curatenie de la Aeroportul din Cluj-Napoca, contract pe care l-a atribuit societatii Exclusiv Cleaning SRL, detinuta de Moisa Dragos, apropiat al lui Samson. De contract a fost interesat si Veres Eugen, insa Uioreanu i-a propus sa subcontracteze de la Exclusiv Cleaning", spune fostul consilier personal al lui Uioreanu.

 

Practic, pilele lui Samson Dumitru, fiul vitreg al fostului ministru al Apararii, Corneliu Dobritoiu, au fost mai tari decat spagile in cash ale lui Veres. Ca un "rezolvator" perfect, Uioreanu i-a propus lui Veres sa subcontracteze de la Samson, ca sa ii mai treaca supararea.

Daca nu va mai aduceti aminte cine e Samson Dumitru, va ajutam noi.

Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apararii, Corneliu Dobritoiu, a fost trimis in judecata de Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul General pentru ca a organizat si finantat un grup infractional pentru fraudarea referendumului de demitere a presedintelui Traian Basescu,  grup din care n-au lipsit lideri interlopi. Este tot munca DNA Cluj care dezvaluia ca sediul PNL Cluj a fost "cucerit" de interlopi in ziua referendumului care au fost platiti sa ii faca pe oameni sa iasa la vot, cu largul concurs al strageului Dumitru Samson.

 

Dumitru Samson amusineaza banii publici din Cluj de multa vreme. Saptamanalul Gazeta de Cluj a scris acum cateva luni ca Samson a fost cat p-aci sa il convinga pe Uioreanu sa privatizeze total fabrica de incaltaminte CLUJANA.

Contactat telefonic, Eugen Veres a declarat pentru Ziar de Cluj ca nu i-a dat niciodata spaga lui Uioreanu sau lui Razvan Pop. 

 

 

 

Adauga comentariu