Clujul, campion la curve politice

Iată a venit momentul ca să constatăm că, pe lângă locul I al Scumpirilor Imobiliare, pe lângă locul I la capitolul Mari Festivaluri, Clujul este şi locul I la capitolul Curve Politice.

Spre deosebire de curvele de pe Calea Turzii, curvele politice au locul lor în nomenclatorul de Meserii şi nu o sug în frig sau căldură, ci sug doar bani pentru votul lor, sau înghit în sec când Serviciile Secrete le arată dosarele.

Clujul s-a remarcat în ultimele două săptămâni prin patru bucăţi curve politice de top care au influenţat, covârşitor, dezvoltările politice în România:

- Horia Nasra, un atârnător politic care, ca orice prostoi sirian ajuns la oala cu lapte de capră, decinde nu numai să fure lingura, ci să ia şi în cârcă capra, fugind cu ea: Odată numit interimar şef de filială de partid, s-a pus primul pe listă la deputăţie, dar şi-a încheiat cariera politică printr-o trădare de manual.

- la fel, Cornel Itu, abrutizat la faţă de viaţa bună din Parlament (aţi văzut ce faţă de fier de călcat are?), reuşeşte o performanţă rară: să fie mai idiot decât Nasra. De la el aveam aşteptări, după trei mandate. Ne gândeam că o fi mai experimentat politic şi că nu o să fie atât de prost, după atâtea decenii de PSD, să trădeze pentru doar trei zile partidul, să se înscrie la Ponta, într-un gest de frondă isteric, iar apoi să spere că se poate întoarce în PSD, rămânând suspendat în spaţiul politic, fără planetă şi fără ţeavă de oxigen. Se vede că e născut în Recea-Cristur, e la fel de prost ca bizonii crescuţi de investitorul acela german din zonă.

- Cristina Burciu, face parte dintr-o altă categorie de curve politice. Spre deosebire de Itu şi Nasra, ea are şi proxenet politic care o ghidează profesional cu cine să se întindă la poveşti, sau nu. Cristina Burciu are 50 de ani şi-i vezi evoluţia încasărilor de pe urma simbriilor primite, urmărind pozele cu frezele ei de-a lungul timpului: trece de la tunsoarea de director economic la Compania de Apă, la tunsorile ravisante de Bucureşti, necesare ca să maschezi vârsta când te duci la agăţat amanţi politici şi să maschezi faptul că eşti o ţărăncuţă de la coada vacii. Ce trist trebuie să te simţi în interiorul sufletului când eşti ca Cristina Burciu, să ştii că ai fost frigidă profesional şi ai depins toată viaţa de un martalog! Ce trist este să ştii că nu le poţi spune copiilor tăi că ai fost o dată deputat şi că, în loc să stai dreaptă şi demnă, te-ai împroşcat singură cu căcatul trădării!

- În fine, avem curva politică de lux, Steluţa Cătăniciu. Ea nu stă pe stradă, ea nu lucrează cu politicieni de mâna a doua, ci ţinteşte mereu spre odăile luxoase ale politicii înalte. Pozând în apărătoarea Justiţiei, Steluţa îşi dă jos chiloţii votului rareori, dar o face cu eficienţă: e şi asta o artă, să fii deputat doar cu 5%, să ajungi deputat pişându-te pe lege şi să te târnoseşti în faţa camerelor de luat vederi, pupându-te cu preşedintele partidului din care ai fost alungată, doar pentru că acesta ţi-a promis un loc eligibil pentru la anul.

Toţi vorbiţi de legalizarea prostituţiei. Unii dintre noi vorbim cu dispreţ despre adevăratele curve, vânzătoare de plăceri, care îşi vând trupul pentru nişte bancnote. Prefer însă de o mie de ori curvele care-şi vând carnea, decât târfele politice care-şi vând sufletul!

Adauga comentariu