Clujenii reclamă perioada prea scurtă de consultare publică inițiată de Primărie pentru noul regulament privind închirierea locurilor de parcare: „S-a pus să se aprobe repede, să treacă neobservat”

Primăria municipiului Cluj-Napoca a inițiat  acum două săptămâni procedura de consultare publică referitoare la proiectul de Hotărâre privind aprobarea Regulamentului privind închirierea locurilor de parcare, garaje și copertine aflate în administrarea Serviciului Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor.

„Etapa consultării publice are loc în perioada 30 aprilie – 15 mai 2020. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere la adresa de email: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 sau la orice primărie de cartier”, suntem informați pe site-ul municipalității.

Problema este că, în plină pandemie, când atenția și îngrijorările clujenilor erau orientate spre cu totul și cu totul alte probleme, cum sunt cele de sănătate, o consultare publică pe o temă atât de importantă, cum este cea a parcărilor, a trecut aproape neobservată în cele doar două săptămâni în care șoferii puteau trimite sesizări și observații. Acum, că starea de urgență e la final, clujenii se dezmeticesc și observă că regulamentul pentru închirierea locurilor de parcare se va schimba, fără să mai apuce să aibă ceva de zis.

Așa că cititorii încep să își trimită nemulțumirile pe adresa de mail a Ziar de Cluj:

„Referitor la modificarea regulamentului de parcari pus in dezbatere publica pe site-ul Primariei, sunt modificari care intereseaza abonatii si cetatenii in general.

S-a pus sa se aprobe repede, sa treaca neobservat. Majoritatea cetatenilor ar participa cu sugestii, ce se pot trimite pana in 15 mai pe mailul primariei, si doar daca ceri se face dezbatere publica, daca nu ceri, se aproba regulamentul.

Cata lume stie ca trebuie sa ceri dezbatere? In regulament sunt multe lacune, facute intentionat.

Cine a depus cerere de parcare dupa vechiul regulament, ce face? La inceput de an erau alte reguli dupa care oamenii si-au depus cerere, acum dupa noul regulament nu o sa se mai incadreze, persoanele fizice pana acum obtineau un loc de parcare cu masina pe firma, acum nu, nu se mai poate face schimb de loc pe baza de cerere, se face doar intre abonati. Ce face, ne invrajbeste intre noi?

Cei care au depus la inceput de an cerere de schimb de loc ce fac, s-a schimbat brusc regulamentul si ne-am trezit degeaba sa depunem cereri? E normal sa se schimbe regulile in mijlocul anului?

Nu este clar ce se intampla cu cei care au deja masina pe firma si abonamentul pe persoana fizica, de la anul nu mai pot plati? De ce nu pot face schimb de loc?

ESTE DISCRIMINARE, SA SE LASE SCHIMBUL DE LOC, eu ce vina am avut ca mi-a dat loc de parcare in alta parte? Sa se puna taxa, daca asa e mai bine. Faceti public ca se pot depune modificari la regulament pana in 15 mai!!!!”, ne-a rugat Marius Petrean.

Ziar de Cluj a anunțat încă din 4 mai faptul că Primăria a pregătit un nou regulament pentru locurile de parcare. Intervalul însă de consultare publică se pare că a fost mult prea scurt, așa că municipalitatea ar trebui să îl prelungească, pentru ca să le dea tuturor posibilitatea de a își exprima punctele de vedere într-o problemă atât de importantă cum este cea a parcărilor, oricum insuficiente pentru numărul de mașini.

Adauga comentariu