Clujenii nu accepta cainii in autobuze, chiar daca necuvantatoarele au acest drept

De cateva luni, cainii au voie in mijloacele de transport in comun din Cluj-Napoca. Asta nu inseamna, insa, ca ei sunt si acceptati in autobuzele, troleibuzele si tramvaiele are traverseaza, zilnic, orasul. Multi dintre calatorii si soferii mijloacelor de transport in comun privesc cu neincredere atat noul regulament, cat si pe cei care aleg sa circule cu animale in autobuze. 

De aici pana la incidente in mijloacele de transport ale Clujului nu a fost decat un pas. Calatori cu caini au fost coborati din autobuze, troleibuze si tramvaie, altii nu au fost nici macar lasati sa intre, dar si mai multi dintre ei suporta, in fiecare zi, privirile taioase si cuvintele grele aruncate de calatorii care ar prefera sa nu imparta transportul in comun cu necuvantatoare. 

Cu toate acestea, reprezentantii Companiei de Transport Public (CTP) spun ca, de cand a intrat in vigoare noul regulament, a fost facuta o singura sesizare referitoare la transportul animalelor. 

„Am primit o singura sesizare, referitoaare la un conducator auto care a refuzat sa lase o domnisoara cu un caine sa urce intr-un mijloc de transport in comun. Din cate am inteles, era vorba de o rasa speciala, cane corso. Cainele era, insa, mic, avea doua, trei luni. A fost un caz izolat. Conducatorul auto are dreptul sa interzica accesul in mijloacele de transport in comun, in anumite conditii, dar trebuie sa justifice motivul. In acest caz a fost deschisa o cercetare disciplinara. Speram sa nu se mai intample astfel de neintelegeri”, spune Alin Oaida, reprezentant CTP.

Acesta sustine ca nu au fost inregistrate alte sesizari nici din partea calatorilor, nici din partea soferilor sau controlorilor de bilete. 

Adauga comentariu