Cluj: Peste 1000 de amenzi în trei zile pentru nerespectarea ordonanței militare

1049 de amenzi au aplicat polițiștii clujeni în weekend-ul 27-29 martie pentru nerespectarea măsurilor impuse prin ordonanțe militare. Valoarea totală a sancțiunilor depășește 1.000.000 lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform Ordonanței Militare nr. 3.

În cele trei zile au fost implicați peste 650 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari. Aceștia au fost angrenați în misiuni pentru menținerea ordinii publice în zona locațiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru respectarea restricțiilor de circulație impuse, escortarea convoaielor ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale ș.a.

Astfel, în ultimele 3 zile, autoritățile au verificat modul în care se respectă interdicțiile impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină, fiind întreprinse 2.714 de activități în acest sens. De asemenea, au fost derulate 639 de acțiuni de verificare a locațiilor de carantinare/izolare.
În perioada menționată, 204 unități economice au fost controlate din perspectiva respectării interdicțiilor instituite, nefiind constatate nereguli.
De la debutul pandemiei până în prezent, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, în 4 situații, fiind întocmite dosare penale.

În domeniul situațiilor de urgență, au fost implicate 91 de cadre ale ISU Cluj în acțiunile de oprire a răspândirii noului tip de coronavirus. A fost asigurat transportul pentru 130 de clujeni, în condiții de izolare biologică, spre locurile de carantină sau către unitățile spitalicești.
Au fost oferite informații medicale pentru 1400 de apeluri venite din partea clujenilor, prin intermediul liniei telefonice dedicate COVID-19 (0364 430 030), de către cadre medicale asigurate prin Direcția de Sănătate Publică.

Nu uitați! Apelați 112 - Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, numai în cazuri de urgenţă, care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment.

sursa foto: digi24.ro

Adauga comentariu