Din oras

Clădirea abandonată din Bucium devine sediu pentru Academia de Muzică

Primarul Emil Boc a promis un sediu nou pentru Filarmonică și pentru Academia de Muzică încă din 2010, iar apoi a reluat acest subiect în fiecare campanie electorală. Până acum însă totul a rămas la stadiul de proiect.

Centrul Cultural Transilvania (CCT) a reprezentat, la nivel declarativ prioritatea numărul zero a Primăriei Cluj-Napoca. Din 2010 a fost organizat concursul de idei și a avut loc adjudecarea proiectului. Nu a demarat însă nicio construcție, iar acum pe acel teren funcționează o parcare.

Citește și:

14 ani de Filarmonică clujeană. Emil Boc, nu ți-e rușine?

Academia de Muzică va avea un sediu nou în Mănăștur

Sătui să mai aștepte materializarea promisiunilor primarului Emil Boc, reprezentanții Academiei de Muzică vor demara din fonduri guvernamentale procesul de modernizare a clădirii abandonate din Bucium.

Construcţia de pe strada Bucium a fost prevăzută inițial, acum mulți ani, pentru construcţia unui Spital Regional de Urgenţă. Ulterior clădirea a fost  cedată de Consiliul Judeţean Ministerului Educaţiei,  iar în prezent se află în administrarea Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj.

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) a publicat în consultare publică proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Extindere şi etajare Corp C1, conversie funcţională în Academia de Muzică, extindere corp C2 şi conversie funcţională în ateliere de întreţinere pentru clădirea principală, extindere şi amenajare sală de sport în corp C4, str. Bucium FN, municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj”.
Valoarea totală a investiţiei este de 176.488.000 lei, iar durata de realizare este de 24 de luni.

Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, acreditată instituţional cu calificativul „grad de încredere ridicat”, cu toate programele de studii acreditate, oferă programe de studii în domeniul „muzică”, organizate pe trei cicluri universitare: studii de licenţă (cu forma de organizare „la zi” şi „la distanţă” – DID), masterat şi doctorat (şcoală doctorală).

Numărul studenţilor Academiei s-a multiplicat în ultimii 20 de ani de circa 8 ori, ajungând, până în prezent, la peste 1.000.

Investiţia de faţă vine în întâmpinarea nevoii educaţionale identificate atât la nivel local, cât şi regional – de creare a unei infrastructuri moderne, care să dezvolte educaţia muzicală şi să satisfacă cerinţele de pregătire a studenţilor şi de organizare a evenimentelor artistice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *