In vizor

CJ Cluj raportează asfaltări mai ceva ca Ceaușescu cincinalele. Am verificat și am descoperit lucrări făcute de mântuială pe drumul Băişoara-Muntele Băişorii

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj se lăudau în urmă cu o săptămână  prin intermediul unui comunicat de presă că au fost finalizate lucrările de asfaltare ale drumului  Băişoara-Muntele Băişorii. Totodată, în cadru aceluiaşi comunciat, CJ Cluj informa cetăţenii că pentru finalizarea completă se vor mai executa lucrări de curăţare a şanţurilor, completare de acostamente şi montarea de lise metalice. Faptul că lucrarea a fost făcută de mântuială o dovedesc imaginile realizate sâmbătă la fața locului. Oricum, Ziar de Cluj și-a propus să verifice pe teren toate comunicările făcute de către cei de la CJ Cluj.

Lucrările de asfatare ale drumului judeţean 107 R Băişoara-Muntele Băişorii au demarat anul trecut şi au fost raportate ca încheiate la sfârşitul săptămânii trecute. 

“Marele merit al acestor lucrări este că vor contribui la o și mai accelerată dezvoltare a turismului în zonă, cu toate avantajele ce decurg de aici. În plus, terminarea asfaltării înainte de începerea perioadei de vacanțe și de concedii petrecute de mulți clujeni la munte, în natură, va avea drept consecință directă creșterea numărului de vizitatori ai zonei și un plus de satisfacție a acestora legată de calitatea infrastructurii rutiere”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Reprezentanţii CJ au informat că în vederea verificării calităţii stratului de asfalt, respectiv a grosimii şi consistenţei acestuia au fost extrase carote de către un  laborator specializat.

Ce nu au luat în considerare reprezentanţii CJ Cluj este faptul că pe diverse sectoare de drum rigolele lipsesc cu desăvârşire, fapt ce a determinat ca torentele făcute de ploile care cad frecvent în zonă să aducă bolovani pe asfaltul proaspăt turnat. Acest lucru, corelat cu transportul de mare tonaj, va duce, în scurt timp, la erodarea asfaltului şi, cel mai probabil, până în iarnă, vor apărea primele gropi.

Aşa cum deja ne-au obişnuit cei de la CJ Cluj prima dată se asfaltează şi apoi se realizează și lucrările esențiale unei bune funcționări a unui drum, respectiv rigolele. Asta când se realizează și nu se raportează fictiv ca pe drumul Răchițeșe – Ic Ponor. Sâmbătă, pe lângă foarte multe porțiuni în care muntele s-a revărsat cu bolovani și mizerie peste asfaltul proaspăt pus, am observat porțiuni în care se intervine, ulterior, cu utilaje pentru realizarea de rigole.

Lucrarea a fost raportată gata, dar utilajele erau prezente în teren, robotind de zor.

PS: Onor conducerii CJ Cluj: Nici o asfaltare nu va rezista în timp dacă reabilitarea drumului nu se face ca la carte, respectându-se întocmai lucrările din fișa de execuție. Un drum fără rigole sucombă în noroi conform imaginilor pe care vi le prezentăm. Un drum căruia nu i s-au amenajat intrările vicinale, se va distruge de la tot noroiul și pietrișul cărat de pe aceste drumuri vicinale. Și am fi amabili să citim caietul de sarcină pentru a ne forma o părere cu privire la lucrările de dren efectuate pe acest drum, lucrările de sprijin, podețe șamd – că nu am prea văzut să fie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *