In vizor

Chef mare pentru Bratner Vereș și Rosal: Atribuiri directe mascate de Primărie prin prelungire de contracte

 Distinșii noștri consilieri locali cu excepția lui Radu Moisin, au votat prelungirea contractelor de salubrizare cu firma lui Bogdan Niculescu – Rosal Grup Sa și David Alexander Zeininger, administrator și CEO administrator la Compania de Salubritate Bratner Vereș S.A.

Proiectul cu pricina, a fost pus pe ordinea de zi suplimentată ședinței Consiliului Local din 18 aprilie. Potrivit documentelor, contractele sunt prelungite pentru încă patru ani, dacă Centrul de Management Integrat al Deșeurilor nu va fi funcțional.

 

Vești bune, Boc are…

După ce s-au stabilit proiectele pe care consilierii locali urmau să le consulte și voteze, Emil Boc a luat inițiativa de a suplimenta ședința cu un proiect surpriză: Proiect de hotărâre privind prelungirea valabilității contractelor de delegare a gestiunii serviciilor publice de salubrizare menajeră din municipiul Cluj-Napoca, respectiv Contractul nr. 165428/28.07.2010, încheiat cu societatea Rosal Grup S.A. și Contractul nr. 165.430/28.07.2010, încheiat cu societatea Compania de Salubritate Brantner Vereș S.A.

În interiorul documentației este stipulată o clauză ce le asigură pâinea celor de la Rosal și Bratner Vereș pentru încă 4 ani. Totul la vedere, fără licitație!

Și ca ecuația să fie completă, din informațiile prezentate în referatul de aprobare al proiectului se arată că prelungirea contractelor este binecuvântă de directorul ADI Eco-Metropolitan, în persoana lui Marius Bălu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi. Despre cât de protejat este el de Alin Tișe și dosarul său penal, Ziar de Cluj a scris aici.

 

Până la Sfântul – CMID – așteaptă!

Dar să ne întoarcem la oile noastre. Iată fragmentul din referatul de aprobare:

„Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Eco-Metropolitan” ne comunică faptul că a încheiat un contract de consultanță cu EPMC Consulting SRL pentru ”Servicii de asistență tehnică în vederea atribuirii contractelor de delegare pentru serviciul de colectare și transport a deșeurilor municipale în județul Cluj”. Documentația ADI Eco Metropolitan Cluj nu se finalizează în perioada de valabilitate a contractelor încheiate de municipiul Cluj-Napoca, drept urmare ADI susține oportunitatea prelungirii contractelor de salubritate menajeră prin act adițional, cum mențiunea că, în momentul finalizării Centrului de Management Integrat al Deșeurilor și IMPLEMENTĂRII Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor, contractele de salubrizare menajeră de pe raza municipiului Cluj-Napoca să înceteze de drept” se arată în referat.

Practic ”pâinea de Cluj” a celor de la Rosal și Bratner Vereș depinde de cât de târziu va da în folosință CMID cu al său Sistem Integrat. Dar nimeni nu se plânge. E ca și cum primăria dă verde la alocări de bani în baza unui contract stabilit la o licitație anterioară. Și la cum merg lucrurile o să avem acte adiționale cu sume mai mari decât total valoarea contractului de la ultima licitație. Pentru că în următorii patru ani, Rosal și Bratner Vereș pot deconta servicii cât vor ei, că doar au primit binecuvântarea lui Boc și a protejatului din ADI, Marius Bălu.

 

 

Moisin tace și face…

Era o vorbă printre jurnaliștii clujeni: vezi la ce se abține de la vot Radu Moisin, că acolo e subiectul. Ei bine, miercuri, în cadrul ședinței, în momentul în care au supus la vot proiectul de hotărâre, consiliera Loredana Pop, președinta Comisiei Juridice a menționat că nu poate da un aviz favorabil pentru că nu a existat cvorum în comisie. Mai exact, Radu Mosin s-a abținut.

„Într-adevăr, nu am putut acorda avizul din partea Comisiei Juridice. Domnul Moisin nu a motivat decizia sa de abținere, dar, probabil, dat fiind că este avocat poate printre clienții săi s-au numărat persoane din aceste firme” explică Loredana Pop.

Am încercat să îl contactăm pe Moisin pentru a obține mai multe informații, însă acesta nu a răspuns.

Știți cât a durat să se aprobe atribuirea directă favorizată, pardon prelungirea contractelor?

Răspuns: 30 de secunde, cu tot cu intervenția Loredanei Pop care nu putea da un vot favorabil pe proiect, din partea Comisiei Juridice.

 

Citește și: 320 de polițiști din IPJ Cluj pensionați. Instituția face eforturi pentru a umple locurile libere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *