CFR Cluj, atacată de FC Botoșani: „Jucătorii noștri nu și-au primit salariile pe luna noiembrie fiindcă CFR nu ne-a plătit transferul lui Golofca”

Meciul dintre FC Botoșani și CFR Cluj a iscat o adevărată telenovelă în fotbalul românesc. Clujenii s-au plâns că cei de la Botoșani au refuzat amânarea partidei din campionat din 8 decembrie, deși pe 12 decembrie clujenii vor juca de la ora 19:55 cu Celtic Glasgow.

Moldovenii au refuzat din start amânarea partidei, câștigată ulterior de Botoșani cu 2-1, drept răzbunare pentru că cei de la CFR Cluj nu au virat banii pentru transferul lui Golofca, fotbalist venit de la Botoșani. „Decizia de a juca meciul cu CFR le-a aparținut exclusiv jucătorilor, care nu și-au primit salariile pe luna noiembrie fiindcă CFR Cluj nu ne-a plătit transferul lui Golofca. Doar prin comisii ne-am primit banii. Noi i-am ajutat, fiindcă aveau audit de la UEFA. Au venit la mine Copilu și Mara să ne înțelegem pentru că nu trebuie să apară cu datorii”, a explicat patronul moldovenilor, Valeriu Iftime. 

Mai mult, Iftime susține că e „aburit” de către cei de la CFR Cluj și nu mai pare dispus să accepte amânarea plății pentru transferul lui Golofca. ”Golofca a fost vândut în iulie sau august la CFR, cu plata pe data de 1 septembrie. Pe 1 septembrie CFR nu a plătit. Nici pe 15 septembrie nu au plătit. Am tot sunat pe la ei. Ei aveau audit apoi de la UEFA, iar eu între timp am mers la comisii. Au venit pe 20 și ceva septembrie să fiu de acord să plătească după 1 octombrie. Le-am spus corect: domnilor, dați-mi un termen ca să știu, dar vă țineți de el. Ca să văd că vă interesează, vă pun o penalitate la termenul ăsta de 15.000 de euro, dacă nu îl respectați. S-a făcut 20 octombrie și n-au mai răspuns la telefon. Am mers din nou la comisii, am primit o decizie favorabilă și executorie. Atunci, cei de la CFR au fost de acord să semnăm un nou acord, prin care atunci când ei primesc banii de la UEFA, prima tranșă, să ne vireze transferul acesta. Vorbim deja de luna noiembrie, după data de 15. Nu s-a întâmplat treaba asta. Eu vreau banii acum, nu în ianuarie, nu știu ce spune domnul Mara. M-a și sunat și m-a rugat să amânăm meciul”, a explicat Iftime pentru Actual de Cluj. 

CFR Cluj trebuie să plătească 500.000 de euro celor de la FC Botoșani pentru transferul lui Cătălin Golofca.

 

 

Adauga comentariu