In vizor

Celălalt Cluj: viceprimarul Köln-ului, Andreas Wolter, „mâhnit” după vizita făcută la Pata Rât

Viceprimarul Köln-ului, oraș înfrățit cu municipiul Cluj-Napoca, s-a arătat mâhnit de priveliștea pe care a descoperit-o la Pata Rât. Andreas Wolter a postat câteva imagini de la groapa de gunoi din Pata Rât: în sfârșit, orașul în care se respiră cel mai „curat” aer își arată și cealaltă ipostază. 

Din păcate, din 1976 (protocolul de înfrățire între Cluj-Napoca și Köln a fost semnat în noiembrie 1976) și până în 2019, adică vreme de peste 40 de ani, nici Primăria Cluj-Napoca, nici Consiliul Județean Cluj nu au găsit cu cale să se inspire de la orașele dezvoltate care au rezolvat într-un mod onorabil problema deșeurilor. 

Din păcate, administrația locală încă stă cu mâna întinsă și așteaptă donații de la orașele cu care municipiul Cluj-Napoca este înfrățit.

CITEȘTE ȘI: Roadele înfrățirii Clujului cu 23 de orașe: o maimuță și 70 de paturi de spital

„Gunoiul nu trebuie aruncat sub preș.

Sunt în vizită de lucru cu viceprimarul Koln-ului, Andreas Wolter, la Pata Rât și în propunerea noastră de Parc Est.

Clujul merită colectare separată a deșeurilor, depozite conforme și spații verzi, nu depozite neconforme de gunoi la Pata ori în parc, unde autoritățile trebuie amendate pentru ceea ce fac.

Am stabilit să învățăm din experiența orașului Koln, oraș înfrățit cu Clujul, pe viitor cu privire la ce înseamnă respectarea libertăților civile, incluziunea minorităților, management eficient al deșeurilor, crearea de spații publice verzi și mobilitate alternativă la trafic auto la o vizită ulterioară la Koln, la care m-aș bucura să vină și reprezentanți ai autorităților locale.

În ceea ce privește Parcul Est, e rușinos că RADP tocmai a răspuns la o sesizare că au făcut curățenie cand mizeria e și mai mare!”, notează deputatul independent de Cluj, Adrian Dohotaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *