Din oras

Ce poveste incredibila ascunde bomba sexy Alexandra Vaidahazan

Alexandra Vaidahazan este o tanara de 26 de ani cu o evolutie fantastica. Desi a mai aparut in presa locala, nimeni nu ii cunoaste adevarata poveste. In urma cu doi ani, a ajuns sa se ingrase si sa fie plina de celulita, insa dorinta de a se autodepasi a fost mai puternica. Acum are un corp de invidiat, iar medaliile obtinute la competiile de fitness nu au intarziat sa apara. 

Alexandra Vaidahazan este una dintre cele mai ambitioase tinere. Este legitimata la clubul Universitatea si pe langa timpul dedicat sportului, tanara este masteranda la Expertiza Contabila. A inceput sa faca sport acum doi ani, pentru ca simtea ca face ceva pentru ea. A incercat tot ce tine de fitness si aerobic, dar rezultatele nu au fost cele dorite.

„Mergeam la sala, alergam, dar tot ce am reusit a fost sa ma ingras si sa fiu plina de celulita. Nu ma alimentam corect, nu ma odihneam, nu faceam ce trebuie si am ajuns sa am rezultatul nedorit”, isi aminteste Alexandra.

Pentru ca ambitia este cuvantul care o caracterizeaza cel mai bine, Alexandra a inceput sa urmeze un plan de alimentatie si de antrenament foarte bine structurat, facut de prietenul ei, antrenor personal, specializat in nutritie. El este sprijinul ei si o insoteste la toate competitiile.

„Mi-a pregatit un plan in functie de stilul de viata pe care il aveam si de scopul meu. La inceput nu stiu ce a vazut in mine, dar el a reusit sa ma determine sa-mi schimb radical stilul de viata. De sapte luni am intrat in pregatiri intensive pentru concursuri”, povesteste tanara.

Secretul ei a fost sa manance din doua in doua ore, doar hrana sanatoasa. Nu are un regim strict si nici restrictii, cu conditia sa fie mancare sanatoasa.

„Daca am pofta de ceva dulce pot sa imi fac niste clatite cu fulgi de ovaz sau ciocolata neagra, care e foarte buna si pentru ten. Incerc sa mananc ceea ce simt ca imi face bine, nu doar sa mananc ca sa fie. Mananc fructe, legume”, adauga Alexandra.

Primul competitie, un esec  

Anul acesta a fost primul an competitional pentru Alexandra. A participat la cinci competitii, la categoria „bikini”. La primul concurs, din 12 concurente a ocupat locul 11.

„De obicei sunt emotiva si nu am lucrat suficient nici pe partea tehnica pentru ca mi se parea totul foarte usor. Dezamagirea asta m-a ambitionat, am inceput sa lucrez pe partea tehnica si incet incet am ajuns la rezultate bune. La Nationale am luat locul doi, la concursul international „Trofeul Hercule” locul sase. la Cupa Romaniei locul 3 si la ultimul concurs locul 2”, povesteste Alexandra.

Chiar daca rezultatele au inceput sa apara si sa fie din ce in ce mai bune, tanara nu adopta un regim drastic inainte de competitii.

„Reduc putin carbohidratii, dar nu ma deshidratez, nu fac nimic altceva. Ma antrenez de 5-6 ori pe saptamana timp de 45 de minute. Partea cardio fac H.I.I.T. pe intervale, zece secunde cate cinci intervale. La cardio apelez inainte de competitii, de 2-3 ori pe saptamana. Nu am nevoie de mai mult pentru ca am grija ce mananc. Ceea ce mananc conteaza 70%, iar antrenamentul e doar 30%. Odihna este foarte importanta, sa ii dai timp organismului sa se refaca. Nu sunt genul care iese in cluburi”.

Enduro, noua pasiune

Pe langa pasiunea pentru fitness, in ultima perioada Alexandra si-a descoperit un nou hobby – enduro. Simte ca natura ii ofera libertatea de care are nevoie si nu rateaza nicio iesire pentru ca asa isi asigura timpul necesar pentru refacere.

„Partea de cross e o pasiune inceputa recent, in perioada competitionala. Fratele meu m-a chemat sa incerc motorul lui si bineinteles nu aveam curajul necesar pentru ca un mic accident ma putea scoate din joc. Dupa concurs chiar am asteptat cu nerabdare sa vad cum e, sa simt si acest sport. De mica mi se spunea ca am voie doar cu papusi, iar eu sunt o persoana careia ii place sa iasa din zona de confort”, recunoaste Alexandra.

Lupta pentru ce isi doreste

Tanara sportiva spune ca fiecare provocare o ajuta sa se descopere si sa devina o persoana mai puternica. Crede ca in timp ce unii spera sa ajunga la un anumit nivel, altii lupta sa ajunga acolo. Iar ea face parte din a doua categorie si lupta in fiecare zi sa ajunga mai aproape de scopul final.

 „Nu poti sa te simti mai bine ca si pe scena. Poti sa iesi in cluburi, sa faci ce vrei, dar senzatia pe care o ai pe scena nu se compara cu nimic. Simt de la un concurs la altul cum imi creste increderea in mine, simt feminitate, atitudine. Pe scena ma simt cel mai bine. Acum ma pregatesc de Europene, vor fi in mai 2015, in Spania”.

Pentru ca vrea sa concureze si in afara tarii, Alexandra nu isi permite sa faca pauze de antrenament. „Nu mi-am permis sa manac o saptamana ce vreau, sa renunt la regim. Dincolo deja vorbim de fete care au cinci, sapte ani de experienta in domeniu, vorbim despre maturitate musculara, experienta. Am cateva luni la dispozitie in care trebuie sa ajung la acel nivel. Pentru mine e putin mai greu, deci nu o sa imi permit sa mananc sarmale cu ciolan de Craciun”.

Anul viitor, Alexandra isi va sustine lucrarea de disertatie, iar urmatorul pas este sa se inscrie la Facultatea de Educatie Fizica si Sport.  

„Nu ma vad ca si expert contabil, chiar simt nevoia sa incerc si alte sporturi. Schiul ma tenteaza foarte tare si cred ca daca ma inscriu la aceasta facultate o sa am posibilitatea sa invat mai multe despre fiecare sport”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *