Din oras

Ce-au jurat si ce-au realizat – promisiunile neonorate ale politicienilor pentru anul 2014

Multe dintre prioritatile anului 2014 anuntate in luna ianuarie a anului trecut de primarul Emil Boc erau proiecte incepute inca din 2013. Cu toate acestea, nici macar ele nu au putut fi duse la bun sfarsit. Din lista de 14 prioritati anuntate in 8 ianuarie 2014, trei au esuat lamentabil, chiar daca erau incepute cu un an in urma.

Punctul trei din lista celor 14 de anul trecut era ocupat de achizitionarea a 50 de autobuze noi pentru clujeni, in afara proiectului autobuzelor electrice. Pana la urma, contractul a fost semnat pentru achizitionarea a 40 de autobuze.

Tot in 2014 trebuia sa fie pus in functiune sistemul de Bike Sharing prin care clujenii urmau sa beneficieze de biciclete gratuite pentru deplasarea prin oras. Chiar in acest moment, bicicletele ruginesc intr-unul din depozitele RADP-ului. Nimeni nu stie cand va fi pus in functiune sistemul.

Tot in 2014, trebuia sa fie reabilitat cinematograful Dacia din Manastur, care “se va transforma intr-un veritabil centru al comunitatii cu activitati pentru toate varstele”. Suntem in 2015 si nu s-a transformat nimic – eventual acolo si-au facut casa mai multi sobolani.  

Uite terenul, nu e terenul

In 13 august, primarul Emil Boc, alaturi de Mihai Seplecan, pe atunci vicepresedinte cu atrbutii delegate de presedinte al Consiliului Judetean Cluj, promitea ca “in doua saptamani” terenul din Parcul Central isi va gasi o utilizare, daca tot i-au alungat de acolo pe cei care aveau amplasat, de mai bine de 20 de ani, un parc de distractii. A trecut vara, a trecut si toamna, s-a schimbat si anul, dar terenul nu si-a gasit inca o intrebuuintare.

Intre timp, soferii cu tupeu si-au tras aici o parcare de toata frumusetea, ca tot era un platou gol in buricul orasului. Ziar de Cluj a scris despre asta, iar peste noapte au aparut stalpisori, care impiedicau soferii tupeisti sa parcheze pe gazonul municipalitatii. Iar iarba s-a uscat tot pana s-au gandit inaltii ce sa faca cu ea. Culmea e ca nici acum nu stiu.

Patinoarul Chios

Viceprimarul Clujului, Anna Horvath declara, la inceputul anului trecut, ca doreste sa redea clujenilor patinoarul natural din Parcul Central. Odinioara pavilion destinat patinajului, lacul Chios ar putea fi readus la viata, spunea viceprimarul. Era unul dintre proiectele sale de suflet pentru 2014 si sustinea ca se va lupta pentru ca acest proiect sa fie realizat in anul care tocmai s-a incheiat.

„Mi-as dori ca din decembrie clujenii sa poata lua in folosinta patinoarul din Parcul Central. Consider ca ar fi foarte importanta realizarea acestei investitii, deoarece Clujul are nevoie de un patinoar ale carui dimensiuni poate sa faca fata fluxului amatorilor de acest sport de iarna, mai ales in conditiile in care s-a dovedit faptul ca patinoarul din centru nu este o optiune potrivita in acest sens”, a declarat Anna Horvath pentru Ziar de Cluj in ianuarie 2014.

Pana in prezent, insa, pe lacul din centrul orasului nu s-a facut nicio modificare. Clujenii patineaza, in continuare, ilegal pe Chios, inconjurati de panouri care ii anunta ca sunt in pericol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *