Câți bani cheltuie Consiliul Județean pentru colindători. Fondurile s-au dublat în ultimii cinci ani

În fiecare an, Consiliul Județean alocă fonduri pentru colindători. Banii provin din bugetul județului și sunt folosiți pentru cumpărarea de cadouri. Anul acesta vor fi achiziționate mii de pachete de dulciuri. Suma totală este de aproape 21.000 lei (4.500 euro). Fondurile alocate în acest scop sunt duble față de cele din 2014.

„Recepția produselor contractate se va realiza la sediul achizitorului. Recepția va consta în verificarea cantitativă, calitativă a produselor contractate la sediul achizitorului de către reprezentantul din partea beneficiarului, împreună cu reprezentantul furnizorului și va fi finalizată prin semnarea de către reprezentantul achizitorului a facturii/avizului de însoțire a mărfii. Dacă vreunul din produse nu corespunde specificațiilor, achizitorul are dreptul să îl respingă, iar furnizorul are obligația, fără a modifica prețul contractului, să înlocuiască în termen de maxim 6 ore produsele refuzate. Achizitorul nu este obligat să achiziționeze în totalitate produsele estimate”, se arată în caietul de sarcini.

Consiliul Județean va cumpăra 1300 de batoane de ciocolată de diferite gramaje, 850 de ciocolate de 100 de grame, 150 de cutii de praline, 900 de napolitane de diferite gramaje, 300 de pachete de biscuiți, 150 de pachete de bomboane gumate, peste 200 de sucuri de diverse sortimente, apă minerală, covrigei și mere.

Întreaga achiziție este estimată la aproape 21.000 lei.

În 2014, au fost alocați 10.000 lei pentru cadourile destinate colindătorilor.

“Ţinând cont de faptul că, în fiecare an, la Consiliul Judeţean Cluj au fost organizate diverse manifestări tradiţionale cu ocazia sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, printre care şi primirea colindătorilor şi că ne aflăm într-o perioadă premergătoare acestor sărbători, considerăm oportun a respecta spiritul acestor tradiţii şi obiceiuri, prin întâmpinarea cu daruri a colindătorilor şi în acest an”, era precizat proiectul de hotărâre din 2014, pentru alocarea de fonduri pentru colindători.

Adauga comentariu