Rautacisme

Cat de moderna este Biblioteca Academiei?



Un grup de angajati ai institutiei ne-a trimis recent o lunga lista de plangeri legate de felul in care este administrata biblioteca. Intre altele, ei recalmau Carti intretinute prost, angajati chinuiti si, in general, o cladire ponosita. Sefa institutiei a replicat ca nici vorba de asa ceva. Ei bine, alt cititor ne-a remis cateva imagini care arata cat de bine arata una din cele mai cotate biblioteci ale Clujului. 

Consiliul bibliotecarilor “liberi” atragea atentia asupra “starii jalnice a depozitelor de carte”. Spuneau ca publicatiile sunt pastrate in conditii critice, fara sistem de ventilatie sau aerisire. Angajatii lucreaza, asadar, in praf, mizerie frig si mucegai. 

“Lipsa de preocupare si de viziune a doamnei Haiduc ne ingrijoreaza pe noi, toti angajatii din aceasta biblioteca, pe care ne chinuim sa o salvam de la un dezastru, pentru ca iubim lucrul cu cartea si cultura”, declarau ei. 

Sefa de serviciu care conduce institutia, Zita Haiduc, s-a aratat surprinsa de reclamatie, “din multe puncte de vedere”. 

“Nu este foarte fondata. In ceea ce priveste depozitele de carte, avem un sistem de ventilatie. Depozitele nu se afla intr-o stare deplorabila. S-au facut controale acolo, inclusiv din partea celor de la Protectia Muncii. S-au luat si analize bacteriologice, totul in cursul anului trecut. Nu este absolut nici un pericol pentru angajati. La noi este curat, se poate verifica. Exista incalzire, dar probabil ca temperatura in birouri nu este cea mai optima. Fiecare si-ar dori sa fie mai cald”, a punctat ea.  

Imaginile suprinse de un abonat al bibliotecii arata cum este de fapt acolo: mocheta ponosita cafeniu-murdar, pereti care bat spre gri, becuri chioare si mobilier greoi de lemn masiv care azi-maine e bun de dus la muzeu. Pe geam pot fi admirate grilajele de beton in stilul comunist la moda cand s-a inaltat cladirea. In plus, aer inchis, servire inceata a publicatiilor​​, carti cu iz de librarie veche, vrajitoreasca. Pe scurt, cea mai inapoiata biblioteca a Clujului universitar. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *