Cat de generoasa a fost primaria lui Emil Boc cu organizatiile studentesti, in ultimii patru ani

In ultimii patru ani, organizatiile studentesti din Cluj controlate de tineri cu puternice legaturi in politica, au beneficiat de finantari generoase de la bugetul local. Luna Studentului Clujean sau festivalul TiMAF primesc, in fiecare an, zeci de mii de euro din bani publici. Ziar de Cluj a aratat, ieri, cum aceiasi tineri sunt implicati in conducerile organizatiilor studentesti din Cluj, iar sponsorizarile publice ajung, in cele din urma, in conturile firmelor infiintate de ei in ultimii ani.

Federatia Consortiul Organizatiilor Studentesti din Cluj, controlata de Vlad Pop (presedinte) si Bogdan Buta (cenzor) este abonata la sponsorizarile primariei Cluj-Napoca, in ultimii ani. Aceiasi tineri controleaza si Federatia SHARE, care a primit, in 2013 si 2014, un total de 560.000 de lei, finantare de la Primaria Cluj-Napoca pentru progamul “Youth 2015”.

Ziar de Cluj va prezinta lista finantarilor oferite de primaria Cluj-Napoca pentru principalele organizatii studentesti din Cluj si evenimentele organizate cu aceste sponsorizari, din 2011 incoace. Numele lui Bogdan Buta, Andrei Ciubuc sau Iancu Serbanescu sunt strans legate de aceste ONG-uri.

Anul acesta, Consortiul Organizatiilor Studentesti din Cluj a beneficiat de 80.000 de lei pentru evenimentul “Luna Studentului Clujean”, la capitolul “proiecte de tineret si activitati sportive”, finantare acordata in baza Legii 350/2005.

Federatia SHARE, controlata de aceiasi oameni care gestioneaza si Consortiul, a obtinut 300.000 de lei. Banii au fost alocati pentru pregatirea programului de anul viitor, cand Cluj-Napoca va fi Capitala Europeana a Tineretului.

O alta “abonata” a finantarilor nerambursabile de la primarie este Asociatia Student Plus, organizatorul festivalului TiMAF. Primaria Cluj-Napoca a alocat, anul acesta, 100.000 de lei pentru acest eveniment.

Sudent Plus este organizatia studenteasca care deruleaza programul OMNIPASS – cardul studentesc care, de anul acesta, este eliberat doar contra-cost pentru studentii clujeni. Presedintele organizatiei este acelasi Bogdan Buta, iar membrii fondatori, pe langa el, au fost Andrei Ciubuc si sora acestuia, Natalia Ciubuc.

De asemenea, Consortiul Studentilor din Romania  - initiatorul proiectului StudCard, controlat de Iancu Serbanescu – se afla si el pe lista ONG-urilor finantare din bani publici.

Consortiul Studentilor din Romania a obtinut anul acesta 75.000 de lei de la primarie pentru organizarea evenimentului Transilvania Music Events.

In 2013, aceleasi ONG-uri au beneficiat de finantari importante din bai publici: Federatia SHARE a obtinut, pentru „Tineret@Cluj-Napoca 2015: anul de pregatire 2013 pentru Capitala Europeana a Tineretului, 260.000 de lei.

Asociatia StudentPlus (Andrei Ciubuc si Bogdan Buta) a fost finantata cu 86.500 de lei pentru Transylvania Music&Art Festival (TiMAF). Iancu Serbanescu si al lui Consortiu al Studentilor din Romania a primit 20.000 de lei pentru Transilvania Music Event. In sfarsit, Consortiul Organizatiilor Studentesti Cluj  a beneficiat de 80.000 de lei pentru Luna Studentului Clujean.

In 2012, primaria a alocat un total de 1.938.000 de lei pentru activitatile culturale din Cluj.  Atunci, COS a primit de la primarie 70.000 de lei pentru organizarea “Luna Studentului Clujean”.

Asociatia StudentPlus a obtinut, de asemenea, 50.000 de lei pentru Transilvania International Music&Art Festival.

Consortiul Studentilor din Romania a obtinut, de asemenea, 50.000 de lei pentru Transilvania Music Event.

In 2011, Primaria Cluj-Napoca a alocat 950.000 de lei de la bugetul local pentru ONG-uri .

In acel an, Consortiul Studentilor din Romania a obtinut o finantare de 10.000 de lei pentru evenimentul “5 ani StudCard”, iar Federatia COS a primit, 10.000 de lei pentru “Luna Studentului Clujean”.

Foto: facebook.com

Comentarii

Eu

21.08.2014 15:29

Pacat ca la evenimentul Luna Studentului Clujean 2014 nu a fost absolut nimic vizibil in afara de Napoca Music Event, care defat este traditionalul festival al berii de la Sala Sporturilor "Horia Demian". Loc de baut mici si bere contra cost pe intr-o parcare pe malul Somesului.Marele eveniment organizat cu si pentru studenti. 

Radu R.

21.08.2014 16:03

Sumele incasate sunt suficiente pentru achizitia unui Jaguar XF de catre Bogdan Buta! (si vor fi abonati in continuare la banii din impozitele platite de noi, doar masina trebuie intretinuta cumva)

Eu

21.08.2014 20:40

Sunt altii care din Studcard si-au cumparat partie ( Buscat )

Barabás

21.08.2014 16:13

Oare de-aia si-a tras gipan BMW usierul Pali ?

Serban Tache

21.08.2014 16:13

Ioana, daca nu sunt articole despre care sa scrii, construiesti?Nu stiu cine sunt vedetele astea controversate, care aparent ne controleaza vietile si sunt mai rai ca Voiculescu si Nastase, dar ei nu reprezinta nici macar un punct pe radarul societatii. Din cate am inteles din articolul tau, pari sa sune ca fiind un lucru rau ca pentru un festival ei primesc sponsorizari.La fel de bine poti spune ca e foarte urat din parta angajatorilor ca ne platesc pentru orele care le prestam.Vreau sa punctez ca sumele vehiculate aici sunt MICI pentru niste festivale. Pentru ca suntem tinuti la un nivel atat de mic de finantare, e normal ca festivalele noastre sa nu se compare cu cele din afara. Incercati sa treceti granita sa vedeti ce se intampla dpdv cultural, apoi cautati declaratiile organizatorilor privind sumele primite.Un oras ca si Cluj ca se predinte la titluri ca si capitala europeana, etc. trebuie sa investeasca in astfel de chestii. Erata pentru titlul articolului:EXCLUSIV: Articol de 2 bani despre niste indivizi care sunt cu initiativa si primesc, a-ti ghicit, 2 bani!

Barabás

21.08.2014 20:48

Serbanica tata, cand vrei sa faci pe desteptul invata gramatica. "A-ti" inteles ? 

Serban Tache

22.08.2014 11:01

Pruncule, se cheama sarcasm. Taci si-nghite.

Radu R.

24.08.2014 21:52

Noi ii spunem doar gramatica.

Adauga comentariu