Case de 2 milioane de euro la Cluj. La jumatate de pret, se pot cumpara case de lux in centrul Madridului sau in Barcelona

Piata imobiliara din Cluj-Napoca prinde aripi. Cea mai scumpa casa scoasa la vanzare costa 2 milioane de euro si se afla la periferia orasului. Cu aceiasi bani se poate cumpara o vila cu 5 camere intr-un cartier rezidential din Barcelona. La jumatate de pret, adica 1 milion de euro, se vinde o casa de lux in centrul Madridului. Cu un sfert din bani se poate cumpara o vila in Barcelona.

Agentiile imobiliare scot la vanzare case in valoare de milioane de euro. O analiza facuta de Ziar de Cluj arata ca preturile de vanzare ale caselor din Cluj-Napoca cresc mai ceva ca aluatul pentru paine.

2 milioane de euro pentru o vila in Cluj-Napoca

Cea mai scumpa casa din Cluj costa 1,9 milioane de euro. Resedinta se afla intr-o zona exclusivista. Cladirea are 22 de camere, 4 bai, 3 terase si 8 locuri de parcare. Casa are o suprafata construita de 600 metri patrati si un teren de 1300 metri patrati. Imobilul mai are o sauna de 10 persoane si un jacuzzi, dar si doua curti. 

Cu 1,6 milioane de euro este scoasa la vanzare, in cartierul Andrei Muresanu o vila de 10 camere. Casa, construita inainte de 1990, are 5 bai, doua garaje, 6 locuri de parcare. Imobilul este dispus pe 4 nivele, are o suprafata utila de 700 metri patrati si 856 metri patrati de curte proprie. Living-ul are un semineu functional. Imobilul se vinde mobilat modern.

Cu aceiasi bani, adica 1,6 milioane de euro agentiile imobiliare au scos la vanzare o casa cu 20 de camere si 4 bai in Faget. Construita pe un teren cu suprafata de 6.500 de metri patrati, vila dispune de 700 metri patrati utili, desfasurati pe 3 nivele. Proprietatea mai dispune de o constructie pe 2 nivele: P+E, unde la parter se afla garajele, iar la etaj se gasesc 2 dormitoare, o bucatarie si o baie. Vila are un teren de sport multifunctional si o piscina acoperita. Spatiile verzi sunt irigate in totalitate.

Cu 1 milion de euro, tot in Faget se poate cumpara o casa de 500 de metri patrati, cu 2.400 metri patrati de gradina si spa propriu. Casa e construita in 2010, are 4 camere si 4 bai. Proprietate este formata dintr-o casa individuala cu o suprafata totala utila si o casa de oaspeti. La parter e o zona de spa cu piscina, sauna, baie, jacuzzi pentru 6 persoane.

Barcelona si Madrid, case la jumatate de pret

La un sfert din pretul cerut pentru o vila in Faget, in Barcelona, s-a scos la vanzare o casa in stil mediteranean, cu 750 de mii de euro. Imobilul este desfasurat pe 700 de metri patrati, are o piscina si o gradina spatioasa. Casa are 3 dormitoare si 2 camere duble cu baie proprie, 5 bai, jacuzzi si 3 seminee. Imobilul are o bodega de 40 de metri patrati si doua garaje.

Langa Primaria din Madrid agentiile imobiliare au scos la vanzare o vila cu 1 milion de euro. Casa cu parter si etaj are 7 dormitoare si doua bai, un garaj cu doua locuri de parcare si un living. 

In centrul Madridului, o vila de trei etaje costa 1,2 milioane de euro. Casa de lux are 9 camere, living, 3 bai, o terasa dubla, semineu, terasa si o piscina. Imobilul are o suprafata utila de 400 de metri patrati utili si o curte de 320 de metri patrati. Casa de lux are o biblioteca, un loc de joaca pentru copii, are usi securizate. Casa are un sistem de ventilatie performant si un solar.  

In Sitges, cartier rezidential din Barcelona, o vila de lux costa 1,9 milioane de euro. Construita pe un teren de 1.046 de metri patrati, cladirea are o suprafata utila de 349 de metri patrati, plus inca alte doua incaperi in subsol, de 70 de metri patrati. Vila are 4 camere, un living, lift, un garaj de  50 de metri patrati, o camera de depozitare de 58 de metri patrati si o sala de fitness. 

Foto: pisos.com, imobiliare.ro

Comentarii

Patrascu

24.04.2014 14:05

Si cu ce e mai presus Barcelona decat Cluju, de exemplu?Doi la mana, o casa cu cat este mai "mastodont" cu atat se vinde mai greu. Apoi depinde si ce destinatie vrei sa-i dai, de locuit sau spatiu comercial etc.  Astfel ca, este clar ca aceleiasi case amplasata intr-o zona centrala si careia ai putea sa-i dai o destinatie comerciala, pretul ei se va dubla s.a.m.d.

Ramona

24.04.2014 19:04

In primul rand nu agentiile au scos la vanzare ci proprietarii. Agentiile nu vand ci intermediaza. Iar preturile din Cluj si din alte orase sunt alte aberatii ale tarii in care traim. Cu timpul se vor regla si astea.

Lao

24.04.2014 19:59

Da, ai dreptate. Barcelona nu-i cu nimic mai presus decat Clujul. Idiotule. Ti-ai luat pastilele?????

ovidiu

25.04.2014 00:55

Prima casa nu are 22 de incaperi ci 10.Din pct. meu de vedere este cea mai frumoasa proprietate din Cluj. A 2-a casa este in Gheorgheni si nu in Andrei Muresanu. Cui nu-i place Clujul sa se mute la Barcelona. :)

vasile

25.04.2014 09:01

trag oamenii la cluj ca mustele la kkt.. 

Adauga comentariu