Cartier clujean de 1820 de euro/mp, cu locuri de joacă de filme de groază

În Clujul de 5 stele, cartierul Gheorgheni este cotat doar de la 5 stele în sus. Cel puțin, din punct de vedere imobiliar. Prețul mediu de vânzare al apartamentelor de aici a ajuns în prezent la 1820 de euro pe metru pătrat util. Prin comparație, în Centrul Clujului prețul mediu pe metru pătrat util este de 2016 euro (conform compariimobiliare.ro), doar cu 196 euro mai mult. Tot prin comparație, însă, Centrul urbei a fost modernizat la nivelul anului 2019, pe când Gheorgheniul a rămas încremenit undeva acum 20-30 de ani, în multe zone rezidențiale, cum e și Albac, o stradă cu blocuri comuniste de 4 și 10 etaje, cu o mare densitate a locuirii.

Primăria le-a făcut copiilor de pe Albac, la un moment dat, locuri de joacă pe după blocurile gri, însă apoi le-a uitat în paragină, așa că în prezent acestea sunt ruginii.

Locul de joacă de pe Albac nr. 8, de exemplu, are toboganele rupte:

Structura metalică pe care sunt prinse toboganele este mâncată de rugină:

Băncile sunt rupte și deformate de timp (și de timpuri), cu șuruburi și cuie în care copiii s-ar putea răni:

Băncile în stare bună sunt folosite ca fumoar și loc de spart semințe, semn că polițiștii locali trec rar sau niciodată pe aici, ei având îndatoriri mult mai importante – amendarea babelor care vând pătrunjel și vânarea șoferilor care parchează neregulamentar pentru că Primăria nu le oferă suficiente alternative regulamentare de parcare:

Balansoarele arată ca în filmele de groază cu Chucky:

Pe caii groazei nu se dă nimeni. De ce ar frecventa copiii acest loc sinistru, când pot sta în casă, să se uite la desene pe tablete?

Dintr-o hintă a mai rămas doar un lanț cu 4 zale, ca să completeze tabloul trist al parcului unde cei mici ar trebui să își trăiască bucuria copilăriei:

Peste drum, pe Albac nr. 9, un alt parc ne întunecă sufletele. Lângă o bară de bătut covoare și o rotitoare, Primăria a aruncat o altă bară, pe care a agățat două hinte austere:

Nu-i așa că v-ar plăcea să copilăriți în acest loc?

Ca să vă creșteți copiii în aceste condiții, într-unul dintre cele mai bune cartiere ale Clujului, trebuie să plătiți în jur de 90 000 de euro, pentru un apartament de 50 de metri patrati. Așa-i că e fain la Cluj?

Adauga comentariu