Carantină ”grea” la Cluj. Un bărbat a cerut în instanță să fie scos din hotelul în care l-a plasat Direcția de Sănătate Publică

Un clujean a dat în judecată Direcția de Sănătate Publică Cluj și Insituția Prefectului, din cauză că a fost pus în carantină într-un hotel din Turda. Potrivit bărbatulul, pe perioada în care se afla în carantină a fost tratat rău. 

Prin cererea de chemare în judecată, reclamantul G.N.C. a solicitat, pe cale de ordonanță președințială, ca instanța să dispună eliberarea sa de urgență, din Hotel Arieș din Turda, unde a fost plasat, împreună cu mama sa, în carantină instituționalizată. În motivare acesta a arătat că măsura a fost dispusă în data de 06.05.2020, urmare a trecerii punctului de frontieră de la Nădlac, învederând că părțile suferă de afecțiuni medicale grave, și că sunt hăituiți, agresați și iradiați, fiind sechestrați în camera de hotel, îndoctrinați și jigniți. 

Instanța a decis respingerea cererii.

Contactat telefonic, prefectul Mircea Abrudean susține că măsura carantinării nu poate fi contestată. Potrivit raportărilor de marți, 26 mai, în județul Cluj se află 80 de persoane în carantină, 1066 de persoane în autoizolare la domiciliu și 65 de persoane depistate pozitiv cu Covid 19, dintre care nouă sunt internate în ATI. 

 

 

Adauga comentariu