Centrul Medical Transilvania a pus capcane pentru nevazatori langa Spitalul de Recuperare "semanand" stalpisori in mijlocul trotuarului

Angajatii Primariei Cluj-Napoca dorm in papuci in timp ce peisajul urban se modifica dupa bunul plac al fiecaruia. De mai bine de sase luni la intersectia strazilor Viilor si Observator au aparut pe trotuarul din fata Centrului Medical Transilvania mai multi stalpisori, iar intre ei au fost montate lanturi pentru a impedica  parcarea. Amplasati de proprietarii terenului, stalpisorii incomodeaza traficul pietonal, iar persoanele cu dizabilitati de vedere care lucreaza ca maseuri in cadrul Spitalului de Recuperare au de suferit.

In zona Centrului Medical Transilvania (CMT) de pe strada Observatorului la intersectia cu strada Viilor, proprietarii isi maresc spatiul intrand cu tupeu pe domeniul public. Prin amenajarea parcarii din vecinatatea cladirii si amplasarea de stalpisori pe trotuar fara aviz de constructie din partea Primariei Cluj-Napoca, suprafata ocupata de CMT s-a marit consistent in ultima vreme. Pentru a bloca eventualele parcari  neregulamentare in zona, cei de la CMT au amplasat chiar si in mijlocul trotuarului doi stalpi care dau batai de cap trecatorilor.

“In urma cu ceva vreme, cam prin luna iulie in timp ce ma deplasam de la serviciu m-am impiedicat, in dreptul trecerii de pietoni,  de  lantul care leaga stalpii de pe trotuar. Am cazut, e drept nu m-am lovit foarte tare, insa nu e normal. Ani de zile nu a fost nimic acolo. Sunt nevazator, iar schimbarea aceasta de peisaj in deplasarea mea zilnica spre si dinspre locul de munca m-a afectat. Un alt coleg de-al meu s-a lovit destul de tare de un stalp pozitionat chiar in mijlocul trotuarului. Asa ceva nu e normal”, a declarat C.I., angajat al Spitalului de Recuperare.

Desi au  fost mai multe sesizari catre Sectia 6 Politie din partea mai multor  persoane, cu privire la situatia creata, din partea reprezentantilor Primariei nu a facut pana in prezent nimeni nicio verificare a legalitatii amplasarii stalpisorilor si a amenajarii parcarii peste domeniul public din zona cu pricina.

“La momentul acesta nu avem informatii referitor la persoanele care au amplasat acei stalpisori si daca au facut-o legal. O echipa din cadrul Primariei Cluj-Napoca se va deplasa in cursul zilei de maine la fata locului pentru a verifica actele si eventualele extinderi pe spatiul public. Ne pare rau pentru persoanele cu dizabilitati care au suferit accidentari din cauza acelor stalpi si a lanturilor care delimiteaza zona respectiva, dar in cel mai scurt timp se va solutiona problema”, a declarat Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei.

Adauga comentariu