Când va deveni extinderea străzii Borhanci, „lege”?

Detalii nebănuite ies la iveală în cazul extinderii străzii Borhanci. Dar înainte de orice, terenul trebuie să ajungă în proprietatea municipiului Cluj-Napoca. Nici n-am apucat bine să arătăm soluția identificată de administrația locală - care a „plantat” un agent rutier în zona Brâncuși-Borhanci-Fagului-Romul Ladea, pe o perioadă nedeterminată - că inițiativa deputatului clujean Sorin Moldovan a și încăput pe ordinea de zi a ședinței Senatului din 14 octombrie 2019. Astfel, dacă nu apar surprize pe parcurs, termenul tacit pentru această inițiativă legislativă este 18 octombrie 2019.

CITEȘTE ȘITraficul din Brâncuși este paralizat. Ce soluție au găsit „specialiștii” din Primărie?

Propunerea legislativă privind trecerea unor imobile din domeniul public al statului şi din administrarea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca pentru Staţiunea de Cercetare Horticolă Cluj-Napoca, în proprietatea publică a municipiului Cluj – Napoca a trecut de mai multe etape, de Comisia Juridică, de Comisia de Administrație, de Comisia de Agricultură.

Desigur, vacanța parlamentară a făcut ca o inițiativă legislativă de însemnătate capitală pentru traficul din această zonă să fie suspendată vreme de vreo 3 luni de zile. 

„Săptămâna trecută proiectul a primit un raport de admitere în unanimitate ca urmare a discuțiilor pe care le-am purtat cu colegii senatori de la comisia juridică și de apărare din Senat, iar astăzi este pe ordinea de zi la plenul Senatului.

Urmează ca proiectul să ajungă în Camera Depuaților, for decizional, unde sper să îmi conving colegii să suțină proiectul”, a precizat deputatul Sorin Moldovan pentru Ziar de Cluj

Conform speranțelor exprimate de inițiator, propunerea legislativă privind trecerea unor imobile din domeniul public al statului şi din administrarea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca pentru Staţiunea de Cercetare Horticolă Cluj-Napoca, în proprietatea publică a municipiului Cluj – Napoca va deveni literă de lege în acest an. 

Până atunci, dar și după aceea, traficul în zonă va fi dirijat de agenții rutieri, care reprezintă singura soluție găsită de municipalitatea clujeană pentru această arteră însemnată a municipiului Cluj-Napoca. 

CITEȘTE ȘIAICI va construi Alin Tișe Spitalul Monobloc. BORHANCI: imagini dintr-un cartier uitat FOTO&VIDEO

Adauga comentariu