Canalizările din Florești trebuie curățate aproape zilnic pentru a nu refula

Sistemul de canalizare din Florești este suprasolicitat de miile de construcții care s-au ridicat în comună în ultimii ani. Acesta refulează adesea deoarece infrastructura nu a fost proiectată pentru a deservi atât de multe persoane, dar și din vina cetățenilor care aruncă în vasul de toaletă diverse obiecte.

Problema canalizării din Florești este de fapt un război în care floreștenii acuză administrația locală, iar primarul îi acuză pe locuitori că aruncă diverse obiecte care blochează canalizarea.

Situația se datorează faptului că se  blocheaza pompele de la statiile de pompare din cauza mizeriilor aruncate de oameni. Însă cei care vin să intervină desfundă și vidanjează canalizarea, fără să rezolve sursa reală a problemei, respectiv pompele.

Limitele canalizării din Florești se văd și la prin faptul că la fiecare ploaie mai serioasă, toate străzile se inundă.

Primarul Horia Șulea a declarat anul trecut că vina pentru această situație aparține exclusiv cetățenilor care aruncă obiecte interzise și înfundă canalizarea. În ciuda realității vizibile, Șulea susține că subdimensionarea nu reprezintă o problemă. În ciuda faptului că

”În aceste condiţii, de utilizare cu maximă nepăsare (ca să nu spun nesimţire) a canalizării, da, vom avea dese refulări ale sistemului de canalizare. Şi nu din cauza vreunei subdimensionări, ci, pur si simplu, a folosirii greşite a canalizării. În canalizare se aruncă hârtie igienica şi…atât. Nu şerveţele umede, nu pamperşi, nu PET-uri, nu cârpe, nu alte lucruri. Dar, se pare că unii floreşteni înţeleg mai greu aceste aspecte elementare ale civilizaţiei şi bunului simţ”, potrivit primarului Șulea.

Sistemul de canalizare trebuie modernizat și extins pe de o parte, iar pe de altă parte și locuitorii din Florești trebuie să conștientizeze că locuiesc la bloc, chiar dacă într-un sat, și regulile folosirii vasului de toaletă nu sunt aceleași ca și pentru WC-ul din curte.

Adauga comentariu