Campania "Hai sa ne mancam noi intre noi!" / De ce am halit tot bolul de midii de Marea Neagra de la Rosticceria D'Autore

INTRODUCERE:

Lansăm o campanie de conștientizare a consumatorilor clujeni în încercarea de a-i îndemna să comande la delivery doar din restaurantele clujene. Și încă un detaliu, să comande direct la restaurante, evitând intermediarii precum Food Panda, niște cămătari gastronomici care sugrumă restaurantele locale cu comisioane de 30%, anulându-le toate profiturile.  

Nu o să moară KFC, Pizza Hut și McDonald’s dacă în următoarele trei luni nu o să mai comandați de la ei. Au făcut profituri imense în România și vor mai face, dar restaurantele clujene nu vor supraviețui în următoarea perioadă dacă nu le sprijinim. În următoarele săptămâni vom face în măsura timpului disponibil în fiecare zi câte o prezentare a restaurantelor clujene, arătundu-vă ce produse gustoase au și cum puteți comanda direct la ei, scutind comisionul pe care îl dau la Food Panda. Haideți să ne mâncăm noi între noi,clujenii, dar de această dată într-un fel pozitiv.  

Urmărește pe facebook #haisanemancamnoiintrenoi

 

Astazi, PIZZERIA SI ROSTICCERIA D'AUTORE

 

N-ar trebui sa va zic unde s-au mutat de mai bine de un an cei de la Pizzeria D'Autore, ca poate se strica locatia de la atata aglomeratie. Dar va zic, pe str. Calea Turzii nr. 123, cum faci sensul de la Sigma sa cobori spre oras si faci o dreapta agresiva pe o straduta de rahat. Imi place ca-s asa ascunsi, e mai intim ce au facut ei acolo, au o terasa frumoasa si racoroasa. 

Acuma, despre mancarea lor. 

Nu cred sa existe o pizzerie care sa se fi branduit mai frumos in orasul asta ca ei. Mereu constanti in ce fac, s-au remarcat cu calitatea aluatului lor de pizza, facut ca la Napoli. Pizzeria D'autore, daca ati comandat vreodata, nu te dezamageste niciodata. E o pizza voluptuoasa, ca o femeie de 35 de ani ce se ofera cu totul, ca nu stie cat timp mai are la dispozitie pana suna sotul.

Un aluat dens, ingrediente senzationale, cu fior di latte Agerola, cu sare dulce de mare, cu rosii San Marzano, imi transpira tastele numa' cand scriu, si de abia ce m-am intors de cateva ore de la ei de la terasa.

Dar azi nu m-am dus la D'Autore pentru pizza, ci pentru midiile de Marea Neagra la care le-au facut ei reclama pe facebook, agatandu-ma instantaneu, ca un sclav al fructelor de mare ce sunt.

Si aici e o discutie cu baietii astia. Ei au incercat pe strada Regele Ferdinand intr-un spatiu meschin oarecum sa impuna Rosticceria D'Autore. Nu ca nu au reusit, fiindca ce se gatea acolo era impecabil, atat ca peste, cat si ca fructe de mare. Dar era mic spatiul, probabil chiria ucigatoare, si, s-o zicem pe aia dreapta: clujenii sunt inca destul de taranusi in ceea ce priveste consumul de peste si fructe de mare. Sa se supere cine a vrea, faptul ca nu a rezistat niciun restaurant cu specific in Cluj ne arata nivelul consumatorilor. O sa plang cat oi trai dupa muribundul Pescador, o incercare brava de a impune la Cluj pestele adevarat si fructele rafinate de mare. Inca n-ai cu cine pe aici.

De aceea, cred ca varianta celor de la Pizzeria/Rosticceria D'Autore de a aduce pe comanda midii de Marea Neagra e una precauta si nimerita. Cui ii place, isi comanda si vine si haleste. Asa fac eu si la Da Pino. Comand stridii pe saptamana ce va sa vina si mananc ce imi place.

Doamne, si ce farfurie am primit azi, Iisuse Testoase! Un sos perfect in care se descraceau midii proaspete ca lindicul unei studente la Litere (anul 1), peste care bucatarul despresurase o unitate militara de ceapa, ardei iute, usturoi si ierburi verzi, ca mi-am bagat destele in sos, in timp ce lopatam cu lingurita, inmuind aluatul de foccacia in zama si multumindu-i Domnului ca am mai apucat o zi pe Pamant, ca in Iad sau in Rai nu e sigur ca vom avea midi, stridii, slana si viezuri.

Ce cartofi prajiti, ce salatici?! Cu degetele, ca mitocanii, asa am aspirat toata farfuria pana cand mi s-a resetat windows-ul glicemic la versiunea cea mai noua si am plescait ultima midie din labos.

Dar nu m-am lasat. Am eu principiul ala - "mai bine sa imi fie rau, decat sa imi para rau", asa ca am luat si o portie de tagliatelle de casa cu ciuperci de padure, speck, usturoi, patrunjel si grana padano riserva.

Numai Sfantul Ilie bunutul din ceruri, care tuna deja amenintator a ploaie, m-a facut sa ling intreaga portie, el e de vina pentru tot. Dar ce arome, ce echilibru misto intre ciuperci si grana padano de 36 de luni vechime!

 

Dragii mei, 

Am initiat rubrica "Hai sa ne mancam noi intre noi!" din dragostea mea pentru toti clujenii care au restaurante si care NU isi bat joc de mancare. Nu ma plateste nimeni, nu primesc nicio masa moca, e doar placerea si dorinta mea de a ajuta o industrie care a suferit si va suferi mult din cauza Covid. 

Stiu ca scriu bestial despre mancare, dar scriu si pentru ca ador mancarea. Nu va recomand cacaturi niciodata. Sustineti restaurantele locale din Cluj si, mai ales, NU mai comandati de la FoodPanda si alti mizerabili de camatari gastronomici care le iau bietilor patroni clujeni 30 la suta din fiecare comanda. Muie Foodpanda, o sa fac tot ce tine de mine sa ajut restaurantele clujene, asa ca...

... va las aici numarul de telefon direct de la Pizzeria D'Autore, este 0755 052 808, AICI e si site-ul, e modern si bine facut, cu poze faine si explicatii.

 

"Hai sa ne mancam noi intre noi!", va zice Liviu Alexa, dar de asta data intr-o maniera pozitiva!

 

Adauga comentariu