Camera terorii din Manastur

O poveste infricosatoare cu o usa de tezaur, ofiterul Josef Mengele, cu gaze toxice si cu prizonieri captivi se desfasoara de o saptamana la Cluj, in Manastur, chiar langa McDonald’s. E vorba de Panic Room, un joc care combina teroarea cu inteligenta, adrenalina cu abilitatea si, paradoxal, merge cel mai bine in doi.

Jocul are loc intr-o camera mare, amenajata intr-o cladire care inainte de Revolutie a fost depozit, potrivit lui Tibor Balogh, administratorul afacerii, cel care se semneaza The Master of Disaster, Panic Room Romania. Este clujean, are 27 de ani, a urmat cursurile a doua facultati la UBB, insa ideea s-a nascut din celelalte business-uri pe care le desfasoara.

“Mai am doua proiecte in entertainment, cu paintball si airsoft, si asa mi-am dat seama ca la Cluj lipseste partea asta de distractii. Poti iesi in localuri, poti sa joci biliard sau sa dansezi intr-un club, insa nimic din toate astea nu implica adrenalina, senzatii tari. Pe de alta parte, am vazut cat de bine prinde la clujeni paintball-ul si airsoftul, asa ca m-am gandit la ceva si mai tare. Am vrut sa colaborez si cu Ancuta, de la The Dungeon, insa ea nu a vrut sa se implice”, a marturisit Balogh.

O data ce a luat decizia de a infiinta acest joc, clujeanul a gasit fostul depozit de pe strada Parang si l-a amenajat rapid.

“A durat trei saptamani. A fost o graba si o cheltuiala foarte mare, a costat cam cat ar trebui ca sa aranjezi un club”, povesteste tanarul.

Jocul a fost testat pentru inceput de catre niste prieteni de-ai administratorului, dupa care, in urma cu o saptamana, au venit primii clienti adevarati.

“Prima data s-au jucat de-adevaratelea in Panic Room o pereche, un tip si o tipa care tocmai iesisera de la o sedinta de speed dating. Acum stiu ca acestui gen de persoane li se potriveste cel mai bine jocul. Te duci la o intalnire, la un party, dar ai discutii banale: ce facultate ai terminat, parinti si surori, insa nu e o comunicare, nu faci ceva in care sa pui suflet. Ei bine, la cei doi care au inaugurat jocul se vedea cu ochiul liber cum se dezvolta o chimie, acolo chiar e nevoie sa comunici intens, ca sa scapi din capcana”, detaliaza Tibor.

De atunci au mai incercat gustul terorii si alte grupuri mai mari, insa, din observatiile patronului, in doi e cea mai mare distractie. Grupul-tinta este destul de variat, limita e doar inteligenta participantilor, de la 12-13 ani in sus. Adolescentii se adapteaza cel mai bine regulilor jocului, din aceleasi observatii.

“Generatiile mai vechi, chiar si oamenii din generatia mea, au fost educate sa analizeze, sa stea pe ganduri si sa fie prudenti. Tinerii de acum iau decizii rapid si actioneaza, iar asta ii ajuta mult in Panic Room”, precizeaza Balogh.

Captivii au cam o ora ca sa gaseasca indiciile pentru eliberare. Scenariul contine detalii si personaje cum ar fi “cinci savanti pretiosi”, Secretele Universului, urmariri ale nazistilor, 50 tone de otel, 70 tone de beton armat, un IQ de patru cifre, Josef Mengele, razboi, bomba nucleara, gaz toxic, cheia lui Alan Turing, ceata mistica, evadare.

Totusi, este varianta “light” a povestii.

“Eu voiam sa combin o idee intre evadare si horror. Am participat o data la un joc de tip “House of Terror” in strainatate la care a fost terifiant. Mi-au creat o frica de nedescris, erau actori reali care veneau dupa tine si iti dadeau indiciul. La un moment dat, cineva fugea cu o drujba dupa noi… Asa as fi vrut sa fac si eu, insa m-am gandit ca e prea fioros pentru inceput”, a dezvaluit tanarul.

Doritorii de senzatii tari pot face rezervari non-stop, cu minim o ora inainte de ora la care doresc sa vina.

“Am vrea sa evitam, totusi, sa vina oamenii care ies dimineata din cluburi, beti sau in alte stari”, atrage atentia administratorul de la “Panic Room”.

Preturile depind de numarul participantilor. Daca sunt doi, o “tura” de evadare costa 45 de lei de persoana, pentru trei costa 30 de lei de persoana, pentru patru 25 si pentru cinci persoane 20 de lei pentru fiecare participant.

Daca activitatea la Cluj va fi incurajatoare, Tibor Balogh va inaugura jocuri Panic Room si la Iasi, Timisoara si Bucuresti. 

Comentarii

dasdas@dsa.com

25.03.2014 18:06

cam penal asa sa copiezi anumite bisnisuri. oricum cocalaru ala din img.2 e mondial. clar atrage multa lume :))

B

26.03.2014 13:19

Ancuta noi stim ca tu postezi aici, dar chiar nu are rost. Oricum esti penala

Tibor Balogh

26.03.2014 17:58

Multumesc de aprecieri.

Andrei

26.03.2014 01:22

Cocalarul acela din imagine a urmat doua facultati, are 5 afaceri de succes, are un caracter cum putini au in Romanica, si a incercat o colaborare inainte sa "copieze" anumite "bisnisuri".

Teodora

26.03.2014 08:53

Unde sunam pentru programari ?;;)

X

26.03.2014 09:56

A realiza o afacere pentru un concept care exista deja (fie in tara fie in strainatate), dar intr-o maniera inedita si unica  nu inseamna copiere. Oare exista un singur club, o singura sala de fitness, o singura cofetarie sau un singur magazin in Cluj? Poate ca la o a doua privire enuntul lui dasdas@dsa.com n-a fost chiar asa de inteligent. Mai apoi, si "bisnisul" Drei se bazeaza pe una implementata la Budapesta. Eu le urez bafta amandurora, ca putina competitie nu strica ci imbunatateste piata. Sa mergem sa vedem ce ascunde Panic Room-ul ;) 

Cineva

21.04.2014 23:11

Nu mi se pare corect ca el sa trimita cerere de prietenie catre toti clientii care au fost la dungeon. 

coachK

26.03.2014 16:52

Ce sa-i faci?! Omul a vazut ca merge treaba la The Dungeon ... Insa, atentie! Clientii aduc clienti. Iar cei care au vizitat ambele camere au observat care sunt "sursele de insipratie"! Eh, putina concurenta nu strica...

D

26.03.2014 19:30

Unde e mai exact aceasta camera?

Panic Room

30.03.2014 23:45

Camera se afla in Cluj-Napoca, str. Parang nr. 1 

Adauga comentariu