Calin Mitica, aproape de lovitura vietii: negociaza vanzarea Transferoviar Grup

Omul de afaceri Calin Mitica este pe cale sa dea lovitura vietii! In aceste zile, Calin Mitica negociaza vanzarea societatii comerciale Transferoviar Grup, aflandu-se la Viena, potrivit unor surse de incredere. Discretul om de afaceri clujean ar negocia vanzarea Transferoviar chiar cu Donau Finanz Austria, fondul de investitii cu care Transferoviar a participat la licitatia de privatizare a CFR Marfa. Desi in mediile de afaceri se vehiculeaza o cifra colosala pe care Calin Mitica ar urma sa o primeasca, este vorba de 20 milioane de euro, oameni din industrie care au dorit sa isi pastreze anonimatul ne-au spus ca lucrurile nu sunt atat de simple in ceea ce priveste aceasta vanzare, dar ca exista mari sanse sa aiba loc datorita unui context propice:
"Spre deosebire de Gruia Stoica, Mitica a crescut pe propriile forte si, e adevarat, si pe credite. Calin Mitica nu e santajabil de catre politic cum e Gruia Stoica, dar a crescut greu si are datorii importante. Insa asta e singurul punct negativ al discutiei. Caci un fond de investitii cum e Donau Finanz, despre care cei avizati stiu ca e un vehicul financiar al Rail Cargo Austria, adica divizia de transport marfa a Österreichische Bundesbahnen, adica a unui grup ce are venituri anuale de peste 5 miliarde de euro, nu se va impiedica de aceste datorii, infime pentru valoarea fondului, si ii va oferi totusi o suma importanta pentru micul imperiu creat. Mizele sunt mult mai mari. Rail Cargo Austria este iepurasul pe care Deutsche Bahn il scoate la inaintare atunci cand nu se doreste o implicare fatisa intr-un proiect de genul asta. Daca aceasta vanzare are loc acum, dupa ce Donau si Transferoviar au renuntat la privatizarea CFR Marfa, este pentru ca nemtii simt ca Gruia Stoica poate pierde privatizarea CFR Marfa si... sunt toate semnele ca exista o mare sansa sa se intample asta. Calin Mitica poate sa ramana consultant, dar cand se va discuta de reluarea privatizarii, va fi vorba de Rail Cargo Austria, nu de un om de afaceri roman, de o investitie facuta de o societate austriaca, o tara aflata in topul investitorilor din Romania. In plus, Rail Cargo are experienta in asemenea privatizari, cumparand in 2008 MAV Cargo, societatea de transport feroviar din Ungaria", a declarat un om de afaceri bucurestean cu interese in industrie.
Calin Mitica detine 98,79 % din Transferoviar Grup SA, societate ce a avut profit in fiecare an de functionare, de la infiintare si pana azi, iar asta e un lucru rar in Romania. Chiar si a doua firma din grupul detinut de Calin Mitica, Remarul 16 Februarie SA, a facut profit in ultimii 9 ani de functionare:   Alte firme mari din grup unde Transferoviar are participatie majoritara sunt societatile  Uzina de Vagoane Aiud SA cu 18 484 050 lei pe 2012 si Metalurgica Transilvana Aiud SA, care a avut in 2012 venituri de 23 078 203 lei.  Un alt om de afaceri clujean ne-a declarat la randul sau sub protectia anonimatului: "Multi nu l-au bagat in seama pe acest Calin Mitica, dar eu cred ca el va vinde pentru mai mult de 25 de milioane de euro. Grupul sau de firme valoreaza atata, orice s-ar spune. Are cifra de afaceri mare, profit pe multe din societati, are active. Ca multe sunt gajate, e o discutie extrem de tampita. Dupa 6 ani de criza, mai ales intr-un domeniu ca al lui, e de minune ca mai respira". Nascut in 7 octombrie 1967 in Faurei, judetul Braila, omul de afaceri clujean este o prezenta activa, dar discreta, in multe dintre proiectele sociale din Cluj, fiind distins in 2012 cu Crucea Transilvana Oferita de Arhiepiscopia Ortodoxa a Vadului, Feleacului si Clujului. In ianuarie 2013, Calin Mitica a fost achitat de Judecatoria Cluj-Napoca, intr-un dosar in care era acuzat de catre procurorii DNA de frauda alaturi de fostul director general al CFR Calatori, Alexandru Noaptes. Unul dintre cele mai recente proiecte de business legat de Calin Mitica era intentia, concretizata cel putin in acte, de infiintare a unei societati de protectie si paza. Euro Force Security SRL a fost creata in acest an cu scopul de a asigura servicii de paza pe rutele de transport calatori manageriate de Transferoviar Grup, care are 85 la suta din Euro Force Security SRL. Si mai interesant insa este faptul ca restul procentelor sunt detinute de Rusu Stoian, general in rezerva, fost sef al Militiei Cluj si... primul sef al Serviciului de Protectie Interna al MI, UM 0215, celebra Doi S'un Sfert, in prezent, om de afaceri.  

Comentarii

tiganul tot hot...

27.12.2013 03:20

Rahatul asta a taiat intreaga fabrica Metalurgica Transilvana Aiud! In complicitate cu autoritatile locale in speta primarul din Aiud, Josan Horatiu!Oare de ce nu se sesizeaza nimeni de distrugerea averii natoinale!Nemernici ca asta submineaza economia nationala! Un tigan care vinde fabrici ca fier vechi!Asa si-a facut averi! si cand te gandesti ca vrea CFR marfa! sa-l faca praf si pe asta! Iar el sa stea bine mersi in vila Edelweiss de la Poiana Brasov!

un sclav

13.08.2013 18:53

acuma daca nu mai are putere la bucuresti (vasile blaga) si nu mai primeste contracte cel mai bun lucru pe care il poate face este sa vanda ,mai ales daca gaseste si fraierul

krudus

02.09.2015 11:22

Intotdeauna , si nu doar eu, si alti romani cinstiti am avut o parere extrem de proasta despre firmele care vand fier vechi.Daca dl Mitica, amic bun cu Rares Bogdan, individul care ne spune sa iubim Romania in fiecare seara pe postul lui Gusa,cred ca pot pacali pe toata lumea,avand bani si influenta, se inseala amarnic.Domnilor, in opinia mea acesta este un articol facut nu de un ziarist onest, ci de un biet presar.Cer scuze daca gresesc dar remat-urile din acesta tara au consolidat datoria externa a Romaniei prin vanzarea la fier vechi a multor fabrici si uzine.Sunt sigur ca va veni si ziua decontului, pentru toti acesti indivizi care manipuleaza si corup. 

Adauga comentariu