Ca reacție la materialul Ziar de Cluj, Șulea recunoaște că e pe făraș. Vrea să candideze independent la Primăria Florești

Primarul comunei Florești, Horia Șulea și-a anunțat deja candidatura din postura de Independent pentru un nou mandat. Declarația vine la puțin timp după ce Ziar de Cluj anunța că PNL Cluj pregătește înlăturarea lui din funcția de președinte al PNL Florești, însă se pare că Șulea se așteaptă la excluderea din partid ca urmare a condamnării primite la sfârșitul anului trecut. 

”Biroul Politic Județean are dreptul să mă suspende, dacă o vor face voi candida independent. E o problemă de statut, o problemă gravă de statut. Dacă voi candida independent voi avea nevoie de 310 semnături pe care sper că le pot obține, Mi-am creat o strategie în așa fel încât independența în administrația publică din Florești să funcționeze.Sunt hotărât mai mult ca oricând să candidez independent la funcția de primar al comunei Florești, astfel încât, vezi Doamne, să nu aducem o pată pe obrazul partidului, și voi demonstra că Horia Șulea reprezintă ceva pentru Florești și petru Floreșteni. Mi-am dedicat 12 ani din viață acestein comunități, 12 ani cu dorința de a face ceva și de a schimba fața Floreștiului în bine, iar pe cei care îi deranjez, le garantez că într-un singur fel pot să treacă de mine, peste cadavrul meu”, a declarat Șulea la un post de radio local.

Potrivit statutului PNL membrii condamnați penal definitiv pentru fapte de corupție sunt excluși din partid. În cazul lui Șulea, decizia de condmnare la închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție nu este definitivă.

Citește și:

Zilele politice ale lui Horia Sulea sunt numarate! Buda vrea sa ii dea un sut de pe scaunul de presedinte al PNL Floresti si sa il puna pe vicele Bogdan Pivariu la carma Florestiului!

În ceea ce privește procesul în care a fost condamnat la închisoare cu suspendare, Șulea afirmă că este un proces politic și că își va dovedi nevinovăția, dar și că îi va deconspira pe cei care se află în spatele acestui proces.

”Nu m-am așteptat pentru că nu există nicio faptă. Din punctul meu de vedere și am spus-o de la bun început, în ceea ce mă privește este un dosar politic făcut pe pcior și pe bază de foarte repede. Într-un final se va demonstra ceea ce vă spun eu. Încă mai cred în justiție, deși această condamnare este una nedreaptă. Nu poți să condamni un om din punct de vedere penal atât timp cât acel om nu a produs un prejudiciu. Am spus că este un proces politic, am s-o demonstrez la momentul oportun și am să demonstrez cine sunt și cei care stau în spatele acestui proces. Din nefericire sunt mulți primari care au căzut pradă acestui sistem ticăloșit. În ceea ce mă privește nu am să tac niciodată, pentru că sunt mulți cei care tac de frică. Am suficiente resurse încât să merg până la capăt cu această mizerie și să demonstrez de ce sunt capabili niște angajați ai statului român, care ocupând funcții în instituții cheie, în loc să se ocup se securitate și sigurunță națională se ocupă de acei oameni aleși de populație, să îi înfrice, să îi înghenucheze și să se alieze unui sistem”, potrivit lui Șulea.

 

Adauga comentariu