Ca în filmele cu proști – Durex, prins de OPC Cluj cu prezervative cu găuri

Mai multe loturi cu prezervative sparte și expirate au fost puse pe piață în Cluj-Napoca, de două firme distribuitoare. Totul a ieșit la iveală când un cumpărător s-a prezentat la OPC cu un prezervativ spart.

Comisarii din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Cluj au verificat doi distribuitori de prezervative Durex după ce un client a reclamat faptul că prezervativul pe care l-a folosit s-a spart. Este vorba despre un prezervativ extra safe marca Durex. Au fost făcute verificări, iar ceea ce a reclamat consumatorul s-a confirmat.  

„În urma unei reclamații pe care am înregistrat-o la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj, reclamația avea ca obiect un prezervativ care prezenta orificii, deci era spart, prin urmare echipa desemnată de către comisarul șef să cerceteze reclamația a mers la întreprinzător și mergând pe lanțul de distribuție din Cluj, respectiv firma de distribuție și cel care a pus pe piață acest produs. Practic, au fost verificați până la ora actuală trei operatori economici. Spre surprinderea și nefericirea unora, am costatat că ceea ce a reclamat consumatorul se adeverește, respectiv produsul reclamat cu lotul respectiv, în urma verificării lotului respectiv cu apă, s-a constatat că produsele sunt neconforme și prezintă orificii”, a declarat Lucian Rus, comisar superior în cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Cluj.

În prezența jurnaliștilor, Lucian Rus a făcut o testare a unui prezervativ din lotul cu probleme. După ce l-a umplut cu apă, prezervativul s-a transformat într-o adevărată stropitoare. Apa țâșnea din mai multe găuri.

Lotul verificat de comisarii CJPC Cluj care a prezentat găuri are numărul 0010815033, cu termen de valabilitate 2020/09. De asemenea, prin extinderea cercetărilor s-a identificat  pe lanțul de distribuție același produs care pe ambalajul din carton avea înscris lot 20108512 cu termen de valabilitate 2020/07, iar pe ambalajul prezervativului existent în cutie era lotul 0010815033, cu termn de valabilitate 2020/06, care prezenta aceleași neconformități.

De asemenea, pe alt ambalaj din carton era înscris lotul 20108492 cu termen de valabilitate 2020/04, iar pe ambalajul prezervativului este inscripționat lot 2015-04 și termen de valabilitate 2020/01.

Până mâine, cele două firme distribuitoare au termen să adune de pe piață tot ce au distribuit cu numărul lotului respectiv.

S-au aplicat trei sancțiuni contravenționale în valoare de 30.000 lei, dispunându-se măsura opririi definitive și distrugerii produselor neconforme.

Comentarii

Ionut

07.07.2017 22:03

Un tip viziteaza o fabrica de diverse produse din latex.
Prima data a remarcat masina de produs biberoane, datorita zgomotului de "fssss-pac" pe care il facea.
Ghidul explica:
- Acel fasait este cauciucul pe care-l injecteaza, iar "pac"-ul este dat de intepatura care i se face in varf.
Ceva mai incolo intra in sectia de produs prezervative.
Un zgomot infernal si aici: "fsss-fsss-fsss-pac".
Intrigat, omul nostru intreaba:
- Bine-bine, am inteles de ce face "fsss", dar de ce se mai aude si "pac"?
- Normal, aparatul functioneaza ca si cel de produs biberoane, la al patrulea prezervativ ii trage o gaura.
- Asta-i buna! Dati gauri la prezervative?
- Da! Face bine la afacerea cu biberoane!

Chiar Eu

12.07.2017 21:26

Super bancul din comentariul de mai sus! :)))

Daiana

13.07.2017 11:36

Un tip viziteaza o fabrica de diverse produse din latex. Prima data a remarcat masina de produs biberoane, datorita zgomotului de "fssss-pac" pe care il facea. Ghidul explica: - Acel fasait este cauciucul pe care-l injecteaza, iar "pac"-ul este dat de intepatura care i se face in varf. Ceva mai incolo intra in sectia de produs prezervative. Un zgomot infernal si aici: "fsss-fsss-fsss-pac". Intrigat, omul nostru intreaba: - Bine-bine, am inteles de ce face "fsss", dar de ce se mai aude si "pac"? - Normal, aparatul functioneaza ca si cel de produs biberoane, la al patrulea prezervativ ii trage o gaura. - Asta-i buna! Dati gauri la prezervative? - Da! Face bine la afacerea cu biberoane!

Claudia

13.07.2017 11:53

acu' ati pus pe jar cateva mii de barbati in Romania :D

Rudy

14.07.2017 00:39

da, barbati ....:D

Adauga comentariu