Bontida Village Dogs - o noua sansa pentru cateii abandonati

Cainii vagabonzi din Bontida au propria lor pagina de Facebook. Astfel, cei care vor sa ii ajute cu mancare sau chiar sa ii adopte pe patrupezi  pot fi la curent cu actiunile zilnice ale animalelor

In urma cu cativa ani, o femeie cu suflet mare si cu dorinta de a ajuta cat mai multe animale parasite s-a apucat sa stranga cateii abandonati pe strazile Bontidei. Apoi a luat in adapost si pisicile parasite – asa a reusit sa fie mandra proprietara a 15 catei si aproape 30 de pisici. Pentru a face fata cheltuielilor cu mancarea pentru atatea animale, femeia a creat o pagina de Facebook – The Bontida Village Dogs – unde sunt postati nastrusnicii si aventurile lor.

“Acesti catei, abandonati de unii, torturati de altii, au fost salvati de Gabriela Moldovan, care incearca, din putinul pe care il are, sa le asigure mancarea zilnica. Din pacate, in ultima perioada a fost mai greu decat niciodata, pentru ca femeia si-a pierdut slujba, iar acum cateii mananca resturi pe care incercam sa le adunam din Cluj-Napoca. Daca ne puteti ajuta cu donatii – mancare, conserve, paine, orez sau paste, orice, va rugam sa nu ezitati sa o faceti”, scrie in descrierea paginii de Facebook special create pentru cateii din Bontida.

Gabriela Moldovan muncea la fabrica Nokia in perioada in care s-a decis pentru prima data sa adune animalele de pe strazi. Odata cu inchiderea fabricii, insa, femeia a ramas si fara singura sursa de venit care o ajuta sa-o scoata la capat in fiecare luna. Asa a ajuns, la aproape 60 de ani, sa se indatoreze la vecini si la medicul veterinar, doar pentru a putea avea in continuare grija de animale.

“Gabi a plecat in Anglia sa munceasca, sa adune bani pentru datoriile facute din cauza cateilor, mai mult sau mai putin. Ne mai trimite bani de acolo pentru mancare. Acum se ocupa un domn de caini”, spune Celia Blacu, prietena Gabrielei.

Vecinul din Bontida merge o data pe zi sa ii hraneasca. Din cei 15 caini au mai ramas doar 7 - cativa au fost adoptati, iar cativa au primit adapost, cel putin pentru iarna, la oameni care nu s-au indurat sa-i lase in frig, in curtea din Bontida.

Visul cel mare al oamenilor care au grija acum de catei este ca fiecare dintre ei sa fie adoptat sau primit, macar pana trece frigul, intr-o casa calduroasa.

Adauga comentariu